Afbeelding

WilmaPlaats ontvangt schenking van Vrouwen van Nu Zoetermeer.

Actueel 76 keer gelezen

Afgelopen dinsdag heeft Heleen de Lange, penningmeester van Vrouwen van Nu afdeling Zoetermeer, een cheque ter waarde van € 200,00 overhandigd aan Wilma Wijers-Bruijns voor de “Wilmaplaats”. Dit geld is bijeengebracht tijdens de kerstviering van Vrouwen van Nu.

Wilma Wijers-Bruijns is al 35 jaar werkzaam in de jeugdzorg en weet waar de tekorten zitten en waar behoefte aan is binnen de jeugdzorg. Dat heeft haar doen besluiten in 2016 een ontmoetingsplaats in een volledig gerenoveerd schoolgebouw in Zoetermeer op te zetten, waar het veilig is en waar kinderen een eerlijke kans krijgen. Er is ruimte voor de kinderen om te leren, te voelen, te ontmoeten en te leren dat ook zij als mens een mooie verzorgde omgeving verdienen. Het is ook een ruimte waar kinderen die hun ouders al een tijdje niet hebben gezien opnieuw met elkaar in contact kunnen komen. Dit gebrek aan contact kan bijvoorbeeld komen door een vechtscheiding, of als een kind door de rechter uit huis geplaatst is.

,,Ieder kind verdient gelijke kansen”, vindt Wijers Bruins. Met het WilmaHuis, WilmaHuis Tienermoeders en de WilmaPlaats geef ik kinderen bij wie het niet vanzelf gaat, een tweede kans.” Daarnaast is er binnen de WilmaPlaats ruimte voor activiteiten voor en door de buurt, want de visie van de oprichtster is dat het van groot belang is de SAMENleving te bevorderen. Het project sluit dan ook mooi aan bij “DE KRACHT VAN SAMEN”, het thema van Vrouwen van NU in 2017!

Meer informatie over het Wilmahuis, de WilmaPlaats en WilmaHuis Tienermoeders vind u op www.wilmahuis.nl. Meer informatie over Vrouwen van Nu vind u op www.vrouwenvannu.nl/zoetermeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1