Op de foto Bas van Werven, Marjon van den Broek (partner Roelof Hemmen) Frank Heijnerman(Transportium) Roelof Hemmen, Sandra Schuurhof (SBS^) en Bert van Leeuwen. (Foto: Ron Jenner)
Op de foto Bas van Werven, Marjon van den Broek (partner Roelof Hemmen) Frank Heijnerman(Transportium) Roelof Hemmen, Sandra Schuurhof (SBS^) en Bert van Leeuwen. (Foto: Ron Jenner)

Tv-presentatoren krijgen reanimatie-cursus

Actueel 78 keer gelezen

ZOETERMEER - Een groep televisiepresentatoren heeft een erkende reanimatie/AED-training gevolgd bij het Nationaal Trainingscentrum Reanimatie van de Nederlandse Reanimatiestichting (NRS). De Reanimatiestichting is de grootste aanbieder van door de Europese Reanimatieraad erkende reanimatietrainingen in Nederland. Jaarlijks worden buiten het ziekenhuis zo’n 16.000 mensen in ons land getroffen door een plotselinge hartstilstand. Voor de stad Zoetermeer komt dit aantal neer op ongeveer 200 personen per jaar. Slechts 23 procent van de slachtoffers overleeft op dit moment. NRS-directeur Jacques van Doezum: “Jong, oud, man of vrouw, het kan echt iedereen overkomen. Door zoveel mogelijk burgers te leren reanimeren en daarbij met de AED om te gaan, kan het overlevingspercentage aanzienlijk stijgen. Het zou eigenlijk, zoals in ons omringende landen, op een of andere manier verplicht moeten worden. Bijvoorbeeld voor alle studenten in het beroepsonderwijs en voor alle werknemers van bedrijven en organisaties (dus niet alleen voor BHV-ers), dan wel verplichte kost moeten worden bij het behalen van het rijbewijs.” Aan de training deden o.a. mee: Roelof Hemmen (voormalig anchorman van het RTL Nieuws, nu BNR Nieuwsradio), Sandra Schuurhof (SBS6), Bas van Werven (ex-EenVandaag, BNR Nieuwsradio en Bert van Leeuwen (EO). Binnenkort reizen nog meer bekende Nederlanders naar Zoetermeer af om hun voorbeeld te volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1