Aan tafel ging koning Willem Alexander op ontspannen wijze in gesprek met de vrijwilligers van het project. Foto: Bart Homburg
Aan tafel ging koning Willem Alexander op ontspannen wijze in gesprek met de vrijwilligers van het project. Foto: Bart Homburg Foto: Bart Homburg

Koning Willem-Alexander op werkbezoek in Zoetermeer

Actueel 52 keer gelezen

Robbert Roos

Dat er een belangrijke gast zou komen was wel bekend, maar dat het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zou zijn was een complete verrassing. Toch was niets minder waar. Onze koning bezocht vrijdagmiddag 29 maart het project Samen Sterk; een samenwerking tussen Stichting Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer en sprak daar uitgebreid met initiatiefnemers, vrijwilligers en deelnemers.

Zoetermeer - Als vlak voor zijn aankomst bekend gemaakt wordt wie de bijzondere gast van vandaag is klinkt er een soort gejoel in de gang waar iedereen staat te wachten. “Ik ga de koning ontmoeten” zegt een van de deelnemers van het project. “Ik dacht eerst gewoon de burgemeester. Als ik dat geweten had dan had ik wel iets anders aangetrokken.” Toch is iedereen opvallend ontspannen als ze even later met koning Willem-Alexander aan tafel zitten. Als beschermheer van het Oranjefonds, het fonds wat het project Samen Sterk ondersteunt, is hij oprecht geïnteresseerd en stelt de koning relevante vragen. In het project Samen Sterk slaan de twee organisaties Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer de handen ineen. Zo proberen zij samen met behulp van vrijwilligers gezinnen te ondersteunen die wel wat hulp kunnen gebruiken in de thuissituatie. Dat kan zijn door te helpen met het invullen van formulieren, maar ook op een laagdrempelige manier door een van de kinderen uit het gezin mee te nemen voor een leuke activiteit. Zo leerde vrijwilliger Iris het meisjes van wie zij maatje was fietsen. “Zo kan ze zelfstandig naar school en hoeft haar moeder haar niet te brengen.” Veel van de vrijwilligers bouwen een band op met hun gezinnen of kinderen. Een band die vaak ook blijft bestaan als het hulpverleningstraject voorbij is. De koning vraagt zich dan ook hardop af of een jaar wel voldoende is. Vrijwilliger Harry denkt van niet. Hij hielp als vrijwilliger al in verschillende gezinnen. “Vaak zijn dat eenoudergezinnen waarbij ik als een soort vaderfiguur fungeer.” Tijdens het gesprek met deelnemers van het project blijkt het vragen om hulp best een drempel. Toch vertellen zij de koning openhartig hun verhaal. Die luistert aandachtig en vraagt gericht naar de drive om mee te doen en wat voor gevolgen dat heeft voor de toekomst. De koning benadrukt in het gesprek met de deelnemers dat het vragen om hulp zeker geen zwaktebod is en is blij om te zien dat het samenwerkingsproject Samen Sterk zo succesvol is.

Jakobien Groeneveld
Aan wethouder Jeugd Jakobien Groeneveld was vandaag de eer om koning Willem-Alexander te ontvangen. Voor zij wethouder werd was Jakobien zelf als maatje bij het project betrokken. Ze is dan ook goed op de hoogte van de organisaties en het werk wat zij doen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1