Veerle aan het klimmen bij Scouting JMC
Veerle aan het klimmen bij Scouting JMC Foto: Scouting JMC

Veerle ontvangt International Award for Young People

Actueel 56 keer gelezen

Veerle van het Kaar, gids bij Scouting JMC, heeft vrijdag 26 juli 2019 tijdens een wereldwijde bijeenkomst op de 24e Wereld Jamboree in Amerika een bronzen medaille voor The International Award for Young People in ontvangst mogen nemen.

The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Door mee te doen aan dit awardprogramma verleg je behoorlijk je grenzen. Je leert wat je zelf graag wil leren, ontwikkelt nieuwe (sociale) vaardigheden en draagt tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding.

Tijdens het gehele traject krijg je vanuit Team awards een awardbegeleider toegewezen. Samen met de awardbegeleider kijk je of er is voldaan aan de voorwaarden van de Award.

De uitdagingen

Bij de start van het traject werd een awardactiviteitenplan opgesteld met 4 onderdelen.

Bij het onderdeel sport had Veerle het doel om haar klimbrevet te halen en de route met moeilijkheidsgraad 5b te klimmen. Het doel is behaald en ze is trots op haar overwinning en het verleggen van haar fysieke grenzen.

Bij het onderdeel vrijwilligerswerk is Veerle leiding gaan geven bij de Sioniewelpen van Scoutinggroep John McCormick in Zoetermeer. Dit vond ze het leukste onderdeel. Haar doel was om mee te helpen voorbereiden van een weekend en een spel te begeleiden. Uiteindelijk heeft ze 2 opkomsten zelfstandig voorbereid, is ze bij 2 weekenden geweest waar ze een belangrijke rol had en is ze geïnstalleerd als Marala.

Bij het onderdeel talent ging ze iets doen waar ze juist minder goed in is maar beter in wilde worden. Haar doel was om haar diploma Franse studie te halen. Om te bewijzen dat ze het kan heeft ze naast het examen ook een filmpje gemaakt met in het Frans de uitleg over de Award. Het blijft heel moeilijk, maar ze heeft er veel van geleerd.

Bij het onderdeel expeditie heeft ze 2x een tocht van 28 kilometer gelopen met ongeveer 15 kilo aan bepakking. De eerste keer werd de expeditie afgekeurd omdat er geen specialist meeliep.

Het werken aan de Award heeft Veerle flink uitgedaagd en mentaal en fysiek uitgeput, maar ze heeft zich erdoorheen geslagen en daar mag ze supertrots op zijn. Ze heeft nieuwe vrienden gemaakt, kennis opgedaan en een beetje spierballen gekregen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1