Ridderspektakel op het Historisch Festival. Foto: Fred Roland
Ridderspektakel op het Historisch Festival. Foto: Fred Roland

Historisch Festival groter dan ooit

Actueel 149 keer gelezen

Dit weekend vindt het Festival Historisch Zoetermeer plaats op de Markt en het Dobbe Eiland. De stad gaat terug in de tijd en brengt de duizendjarige geschiedenis van Zoetermeer weer tot leven. Compleet met Geuzen, draken en ridders ga je terug in de tijd. Dit jaar is er een groter randprogramma dan ooit.

Zoetermeer - Hoogtepunt van het festival is een nieuwe versie van de musicalvoorstelling De slag bij Zoetermeer.

Dit evenement begint al op vrijdagmiddag met het unieke Geuzendiner waar men volop kan genieten van heerlijke lekkernijen in 16e eeuwse stijl. De bezoekers van de De slag bij Zoetermeer gaan na het Geuzendiner door naar de voorstelling op het water van de Dobbeplas.

De Slag bij Zoetermeer is een nieuwe musical gemaakt over de de strijd tussen de Geuzen en de Spanjaarden en wordt met veel zang, dans en effecten getoond hoe Zoetermeer een belangrijke rol speelde bij het Ontzet van Leiden.

De show is gratis te bezoeken en wordt zowel op vrijdag- als op zaterdagavond opgevoerd om 20.00 en 21.30 uur.

Tijdens het festival zijn er overdag ook genoeg voorstellingen te zien. In stuntshow De ondergang van de zwarte draak is te zien het middeleeuwse Rokkeveen te kampen heeft met de aanval van een echte draak.

Daarna is het de beurt aan The knights of Camelot die een spectaculair riddertoernooi opvoeren in de HABO GWW Arena. En natuurlijk mogen de roofvogels bij deze riddershow niet ontbreken.

Op zowel het Marktplein als het Dobbe Eiland is de historische markt te vinden met allerlei kraampjes en activiteiten, omringd door kampementen, waar het leven in de middeleeuwen wordt uitgebeeld. Livemuziek is er o.a. van Kelten Zonder Grenzen, Compagnie Gallimaufry en Sassenachs.

Het Stadsarchief, het Historisch Genootschap Oud Soetermeer en de Bibliotheek hebben een volledig programma in een speciale tent op het Marktplein. Hier kun je terug in de geschiedenis van de stad Zoetermeer terugvinden of je eigen kasteel bouwen in Minecraft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Jeffrey Bloem en Jan Schneider
Gratis evenementen op de kalender 7 mei, 11:27
Nathalie Vinke Foto: Remco Koers.
Natalie Vinke in podcast over Zoetermeer 7 mei, 10:47 1
Fotografiecursus voor beginneners. Fotograaf: Jeroen Stahlecker
Fotografiecursus voor beginners 7 mei, 09:43 3
Bobby zoekt een fijn thuis.
Bobby is Dier van de week 6 mei, 11:24 2
Drie leeuwen hebben een nieuw onderkomen gekregen dankzij netwerk van Gerard de Nijs.
Leeuwin met welpen gered uit Oekraïne 6 mei, 10:12 1
Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)
Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark 5 mei, 09:40
De plantjes aan de balustrade en op de grond moeten weg laat woningcorporatie Vidomes de bewoners weten. Foto: Kees van Rongen
Bewoners teleurgesteld: 'Na vele jaren moeten alle plantjes op galerij ineens weg' 3 mei, 16:03 30
Konijnenbezitters kunnen (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren en desgewenst gratis laten controleren. Foto: Het Buitenbeest
Konijnenavond voor baasjes op Speelboerderij Het Buitenbeest 3 mei, 13:06