Cyan
Cyan Cyan

Cyan - Prog Supergroep

zaterdag 11 mei 2024 19:30 tot 23:30

Oprichter Rob Reed besloot een paar jaar geleden Cyan nieuw leven in te blazen. Reed (ook bekend van Magenta) omringt zich met uitstekende muzikanten die hun sporen verdiend hebben in bands als The Tangent, Karnataka en Magenta. Maar wat deze band echt onderscheidt van Reeds andere werk is de toevoeging van Peter Jones op zang.

Peter is bekend van Camel en Tiger Moth Tales. In de jaren 90 bracht de band enkele albums uit en in 2021 verscheen For King and Country en onlangs vescheen het nieuwe album Pictures from the Other Side. De muziek van Cyan is typische Britse neo-prog, en doet denken aan het oude Genesis. De band was eerder een van de hoogtepunten tijdens het Night Of The Prog Festival in Duitsland.

BEZETTING

Peter Jones: zang, toetsen, sax

Luke Machin: gitaar

Dan Nelson: bas

Robert Reed: toetsen

Jiffy Griffiths: drums

+ nog aan te kondigen zangeres

Locatie