Crazy Little Things brengt een spectaculaire show voor echte Queen-liefhebbers.
Crazy Little Things brengt een spectaculaire show voor echte Queen-liefhebbers. Foto: Mathijs van der Logt

Crazy Little Things brengt magie van Queen over op publiek

Actueel 58 keer gelezen

Robbert Roos

Als coverband het imposante en ingewikkelde oeuvre van Queen onder handen nemen; je moet het maar durven. Crazy Little Things ging de uitdaging aan en niet zonder succes. Op zaterdag 15 februari zijn ze voor de tweede keer te zien en te horen bij Cultuurpodium Boerderij. Niet slecht voor een band die nog maar net drie jaar bestaat.

Zoetermeer - Jean-Paul Heck begon op 8-jarige leeftijd met drummen. Sindsdien staat zijn leven in het teken van muziek. “Ik had nooit de ambitie om professioneel muzikant te worden, maar vond het wel een boeiende wereld.” Crazy Little Things begon eigenlijk voor de lol. “Ik speelde met een paar anderen in een glamrockband. We waren allemaal echte Queen fans en besloten om een paar van onze favoriete nummers te spelen. We hebben het dan over april 2017, nog voor de hele Queen-hype begon”, begint Jean-Paul te vertellen. “Ons eerste optreden, na slechts vier repetities, was op een plein in Bergen op Zoom. Daar kwamen zo’n duizend mensen op af. Toen beseften we; hé hier gebeurt iets. Vanaf dat moment is het snel gegaan.” Als verklaring voor het succes noemt Jean-Paul de immense populariteit die Queen altijd heeft gehad in Nederland. “De muziek spreekt nog steeds een groot publiek aan. Niet alleen ouderen, maar vooral ook jongeren. De liedjes die Queen schreef in de jaren ‘70 en ‘80 hadden net zo goed nu gemaakt kunnen worden. Ze liepen qua muziek altijd voor de troepen uit en probeerden steeds iets nieuws. Vandaar dat de muziek tot op de dag van vandaag nog steeds zo geliefd is.” Crazy Little Things is niet een band die met pruiken en een plaksnor spelen. Wel proberen ze de echte sound zo goed mogelijk neer te zetten. Zo gebruikt een van de gitaristen exact dezelfde gear als Brian May en speelt zelfs alle nummers met een muntje, net als zijn grote voorbeeld. “Wij spelen niet voor het geld, maar omdat we het leuk vinden. We gaan vanaf oktober dit jaar met de show ‘Queen-The Story’ het land in met een tour langs dertig theaters.” De show bij Cultuurpodium Boerderij is een echte rockshow met niet alleen de bekende hits, maar ook de moeilijkere nummers compleet met veel lampen en rook. Echt een show voor liefhebbers. De missie van de bandleden van Crazy Little Things is helder; “Als we de magie van Queen op ons publiek kunnen overbrengen, zoals ik die ervaren heb toen ik ze zelf live mocht zien, dan is de avond voor ons geslaagd.”

Crazy Little Things is op zaterdag 15 feb 2020 te zien in de CreativeColors Zaal bij Cultuurpodium Boerderij. Zaal open: 19:30 Aanvang: 20:30 Voorverkoop: 23,50 (incl. servicekosten) Dagkassa: 24,- Info: www.cultuurpodiumboerderij.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1