De mooie avondkleding
De mooie avondkleding Foto: John van Santen

ENTHOUSIAST PUBLIEK BIJ ‘’CANTIAMO IN CONCERT 2019’’!

Actueel 69 keer gelezen

Zondag hebben de bezoekers van ‘’Cantiamo in concert 2019’’, in het CKC te Zoetermeer, genoten van twee geslaagde concerten (matinee en avondconcert). Cantiamo werd op de vleugel begeleid door pianiste Julia Buizer-Madzhar. De muzikale leiding was in handen van dirigent Robert Kops, en Peter Mak verzorgde de presentatie.

Cantiamo bracht een gevarieerd programma. Voor de pauze kwam een aantal bekende werken uit musicals van Andrew Lloyd Webber aan bod. Er werden stukken gezongen uit Jesus Christ Superstar; Cats; Sunset Boulevard en Phantom of the Opera waaruit o.a. ‘Think of me’ te horen was, gezongen door Nina Hamels en Monique van Santen, samen met het herenkoor. Het musicalgedeelte werd spetterend afgesloten met ‘Amigos para siempre’ (Friends for life) dat Andrew Lloyd Webber speciaal schreef voor de Olympische Spelen van 1992.

Het programma werd vervolgd met opera: het ‘Slavenkoor’ van Giuseppe Verdi; de aria ‘O mio babbino caro’ van Giacomo Puccini, gezongen door Ellen van Os, en de ‘Barcarolle’ van Jacques Offenbach gezongen door Nina Hamels en Astrid van der Zalm. Tot slot voor de pauze: het ensemble ‘Mitternacht’ uit de opera Martha en het vrolijke ‘Chor der Landleute’ uit de opera Die verkaufte Braut.

Na de pauze stond het programma geheel in het teken van operette. Het koor beet het spits af met ‘Flotte Studiosen’ uit Boccaccio; Ellen van Os zong met het koor het ‘Vilja-Lied’ uit Die lustige Witwe, en Antoinette Has, Robert Kops en het koor vertolkten ‘Schenkt man sich Rosen in Tirol’ uit Der Vogelhändler.

Op 21 en 22 maart 2020 voert Cantiamo de operette Im Weissen Rössl van Ralph Benatzky in zijn geheel uit, in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. Om het publiek alvast een voorproefje te geven, bracht Cantiamo een selectie van de bekendste melodieën uit deze komische revue-operette, zoals: ‘Im Weissen Rössl am Wolfgangsee’; ‘Mein Liebeslied muss ein Walzer sein’; ‘Im Salzkammergut’ en ‘Die ganze Welt ist Himmelblau’, gezongen door het koor en solisten uit eigen gelederen. Het concert werd ‘bruisend’ afgesloten met een glas champagne en de finale uit de 3e akte: ‘Lasst uns Schampus trinken’.

Cantiamo kan terugzien op een bijzonder en gevarieerd concert, waarvoor het koor, solisten, pianiste en dirigent terecht een verdiend staand applaus kregen van het enthousiaste publiek.

Kaarten voor de operette Im Weissen Rössl zijn te koop via www.stadstheater.nl; www.cantiamo.nl of per mail: pr@cantiamo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1