Michel Bezuijen.
Michel Bezuijen.

Illegaal feest in bedrijfspand

Actueel 69 keer gelezen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest beëindigd in een bedrijfspand aan het Bredewater. Honderden feestgangers waren aanwezig.

Zoetermeer - Gezien de grote groep feestgangers heeft de politie die maar met vier man ter plaatse kwam, zo snel mogelijk het feest beëindigd. De feestgangers hebben geen boete gekregen maar de gemeente Zoetermeer onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie of er maatregelen tegen de organisatie en de eigenaar van het pand kunnen worden genomen.

De inval van de politie was het resultaat van een melding van omwonenden. Grote feesten zijn vanwege de coronamaatregelen niet is toegestaan.

Burgemeester Michel Bezuijen heeft geen goed woord over voor het feest. “Ik vind het onbestaanbaar dat in deze tijd zo’n feest wordt gehouden. Ik ben er heel boos over”, zegt hij. “Ik begrijp dat de politie niet tegen alle feestgangers kon optreden maar dat geldt niet voor de organisatoren en de eigenaar van het pand. In overleg met de juridische afdeling en het OM gaan we kijken welke stappen mogelijk zijn want duidelijk is dat we stevig op gaan treden.”

Zoetermeer is niet de enige gemeente waar het dit weekend misging met een illegaal feest. Michel Bezuijen noemt het een ‘kat en muisspel’. “Punt is dat je een dergelijk feest niet in een uur organiseert dus we gaan zeker met de politie kijken hoe we een dergelijk feest in de toekomst kunnen voorkomen. Dat geldt ook voor jongerencampagnes die we houden. We moeten jongeren ook overtuigen van de maatregelen. Jongeren bedienen zich van andere kanalen en en worden door andere mensen beïnvloed.” Zo is de gemeente bezig met campagnes via scholen, buurtwerk, OV en social media. Waarnemend burgemeester Lokker heeft deze zomer nog met jongeren gesproken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1