Sam Vreugdenhil van de Paulusschool zou het liefst alle winkels bezoeken met zijn actieposter. Foto: Angelique Horters
Sam Vreugdenhil van de Paulusschool zou het liefst alle winkels bezoeken met zijn actieposter. Foto: Angelique Horters Foto: Angelique Horters

Sam Vreugdenhil start actie voor juf

Actueel 56 keer gelezen

Robbert Roos

Sam Vreugdenhil (11) zit op de Paulusschool in Zoetermeer. Een van de juffen op school, juf Caroline, heeft de ziekte ALS en Sam gaat hierover zijn spreekbeurt houden. Onlangs besloot hij om er een inzamelingsactie aan te koppelen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de ontwikkeling van een nieuw medicijn. De huidige situatie in ons land gooide echter flink roet in het eten. Maar Sam is niet voor een gat te vangen.

Zoetermeer - Hij had het plan al helemaal in zijn hoofd; met speciale actieposters bij ondernemers langs de deur om aandacht te vragen voor zijn actie. “Nu iedereen thuis moet blijven van de regering hebben ondernemers het erg moeilijk. Ik snap dat ze even andere zaken aan hun hoofd hebben maar jammer is het wel”, vertelt Sam. Eind maart zou hij zijn spreekbeurt houden maar dat is even op de lange baan geschoven. Sam baalt flink van de hele situatie. “Juf Caroline is inmiddels een jaar ziek en zit al lange tijd thuis. Ik wil haar laten weten dat we haar niet vergeten zijn en haar een hart onder de riem steken.” Moeder Angelique is erg trots op Sam. “Hij is zo enthousiast. Toen het nog mocht is hij naar de Jumbo in Meerzicht geweest. Daar mocht hij zijn poster ophangen en kunnen mensen hun embalagebonnen doneren. Sam is trots op elke donatie. Vandaar dat het zo zuur is dat hij nu niet naar buiten kan.” Sam slaat zich ondertussen thuis met zijn familie door de crisis heen. “Samen met mijn broertje en zusje houden we een vast schema aan voor huiswerk. Daarnaast is er ook tijd om buiten te voetballen met een vriendje, of hardlopen met mijn zusje.” Door de corona-crisis heeft Sam besloten zijn actie te verlengen tot het eind van het jaar. Inmiddels heeft hij al € 2600,- euro opgehaald met zijn actie maar daar kan nog meer bij. “Voor onderzoek naar een nieuw medicijn is echt mega veel geld nodig.” Sam roept iedereen in Zoetermeer inclusief bedrijven dan ook op om gul te doneren. De reden is klip en klaar. “Dat medicijn moet er komen want als corona straks weer voorbij is, bestaat ALS nog steeds.” En daar krijg je geen speld tussen.

Spreekbeurt Actie Sam ALS

“Nu ik weet hoe erg deze ziekte is wil ik graag dat er een medicijn tegen komt, het verliezen van je spierkracht, niet kunnen bewegen of zelfs praten lijkt me het ergste wat er is.”

Wilt u ook een donatie doen voor de actie van Sam? Ga dan naar zijn speciale actiepagina: https://zuid-holland.alsacties.nl/actie/sam-vreugdenhil en geef gul.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1