Daphne Regenspurg zorgt voor talloze verrassingen met honden. Foto: PR
Daphne Regenspurg zorgt voor talloze verrassingen met honden. Foto: PR

Surprise your Dog met een speurtocht

Actueel 1.507 keer gelezen

Zoetermeer - Het nieuwe bedrijf Surprise your Dog van Dahpne Regenspurg verzorgt surprise pakketten voor honden op bestelling. Uniek is de speurtocht die ze heeft uitgezet waarmee hond en baas zich kunnen vermaken.

Door Ineke de Jong

Regenspurg heeft van jongs af aan een passie voor honden. Ze ontdekte de site Surprise your Dog die sinds september vorig jaar in de lucht is en werd er klant. De surprise pakketten voor honden vond ze een geweldig idee en ze kon niet wachten op nieuwe dingen die zouden worden aangeboden. Toen dit niet gebeurde, nam ze contact op met degene achter deze site en kreeg te horen dat de website te koop zou komen te staan wegens tijdgebrek.
Dahpne vond dit een uitgesproken kans en na er goed over nagedacht en gepraat te hebben, besloot ze het erop te wagen en de site over te nemen. Sinds afgelopen mei is ze de eigenaar geworden. “Het was superspannend en ik heb best wel wat nachten wakker gelegen. Maar iedereen raadde het me aan omdat ik er zo enthousiast over was,” vertelt ze. “Ik ben de hele dag bezig met mijn honden en praat er ook veel over.”
Ze is de eerste ondernemer in haar familie en komt steeds nieuwe dingen tegen waaraan ze nooit eerder gedacht had. Via internet is ze een hoop te weet gekomen. “Ik moet dit proberen om te zien of het kan gaan lukken. Het is al voldoende als ik slechts een paar honden en baasjes blij heb gemaakt. Hoe leuk vinden mensen het niet om een hoodie bag te krijgen? Als je dol bent op je hond, vind je het voor het dier ook spannend en leuk om een surprise box te krijgen. Het is ook erg leuk om het cadeau te geven,” weet Daphne uit ervaring. “Toen ik de eerste keer in de groothandel liep om een voorraad te kopen voor de surprise boxen, was het alsof een kleine meisjesdroom uitkwam waarvan ik niet wist dat ik die had. Ik wilde alles wel kopen.”
Nieuw en uniek is de speurtocht voor honden. Via Dahpnes social media zijn hints te vinden die mensen op het goede spoor zetten. Op twee verschillende plekken in Zoetermeer is een surprise bag verstopt en de vinder kan via een code de inhoud opvragen. “Ik vind het heel spannend of het gevonden wordt en of mijn hints voldoende zullen zijn. Valt het in de smaak, dan wil ik dit een paar keer per jaar gaan doen. Nu de vakantie eraan komt, vinden volwassenen en kinderen het vast leuk om een speurtocht met de hond te doen. Natuurlijk hebben niet alle honden een speurdersneus, maar ze doen het samen met de baas.”
Voor de speurtocht kunnen mensen zich aanmelden. Mocht een ander je voor zijn met het vinden, dan is er een troostprijs voor de andere deelnemers. “Mocht iemand het spontaan vinden zonder aanmelding, dan is dat natuurlijk ook prima,” legt Dahpne uit. “Dat is van te voren niet in te schatten.”
Dahpne beseft dat er mensen zullen zijn die dit niet begrijpen en misschien zelfs overdreven vinden. “Iedereen heeft wel een hobby waaraan geld wordt uitgegeven. Dit is míjn passie. Op dieren kun je bouwen, ze vertrouwen en ze zijn er op ieder moment voor je. Mijn kernwaarde is mensen en dieren helpen, want dat geeft me energie en plezier. In mijn werk als Intercedent heb ik het eerste stukje en nu dus ook het tweede.
Dahpne is druk bezig de website. Het is sinds juni live gegaan. De website heeft een goede opstartfase en wordt bezocht. Op Instagram heeft ze in korte tijd 600 volgers gekregen en ze hoopt dat het er veel meer zullen worden. “Er komt een verloting van een gratis surprise box voor mijn volgers. Ik hoop uiteindelijk hierdoor minder uren in loondienst te kunnen werken, maar ik wil niet te groot worden. Ik vind het namelijk heel belangrijk om ieder pakket dat ik klaarmaak persoonlijke aandacht te geven, zodat de eigenaar en de hond zich speciaal zullen voelen.”
Meer inlichtingen op @surpriseuourdog en op www.surpriseyourdog.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)
Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark 5 mei, 09:40
De plantjes aan de balustrade en op de grond moeten weg laat woningcorporatie Vidomes de bewoners weten. Foto: Kees van Rongen
Bewoners teleurgesteld: 'Na vele jaren moeten alle plantjes op galerij ineens weg' 3 mei, 16:03 30
Konijnenbezitters kunnen (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren en desgewenst gratis laten controleren. Foto: Het Buitenbeest
Konijnenavond voor baasjes op Speelboerderij Het Buitenbeest 3 mei, 13:06
Waylon is live op zijn best. Foto: Robin Eggenkamp
Waylon speelt zijn beste hits in Poppodium Boerderij 3 mei, 12:39
Drie sprekers zullen die avond op dit onderwerp ingaan. Foto: pr
Thema avond Wonen van JongSenioren Zoetermeer 3 mei, 11:40
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05