Ronald Weerwag (wethouder wonen), Mariëtte Heemskerk (directeur-bestuurder van De Goede Woning) en Abdel Yaakoubi (nieuwe bewoner) onthulden de nieuwe naam. Foto: PR
Ronald Weerwag (wethouder wonen), Mariëtte Heemskerk (directeur-bestuurder van De Goede Woning) en Abdel Yaakoubi (nieuwe bewoner) onthulden de nieuwe naam. Foto: PR Michel Groen

Woningen De Tuyn van Palensteyn geopend

Actueel 1.255 keer gelezen

Zoetermeer - In de Tuyn van Palensteyn zijn woensdagochtend 21 juni de 63 nieuwe huurwoningen van De Goede Woning officieel geopend. Op het terrein naast Stadskwartier Palenstein zijn zeventien eengezinswoningen, zeventien seniorenwoningen en 29 middenhuurwoningen gebouwd.

Met een druk op de knop onthulden Abdel Yaakoubi (nieuwe bewoner), Ronald Weerwag (wethouder wonen) en Mariëtte Heemskerk (directeur-bestuurder van De Goede Woning) de nieuwe naam van het appartementencomplex: Diederikshof.
Voor het bedenken van de naam was een prijsvraag onder de nieuwe bewoners uitgezet. Abdel Yaakoubi bedacht de winnende naam. Diederik als verwijzing naar de Diederik van Teylingenflat die vroeger op deze plek stond en hof als verwijzing naar de Tuyn van Palensteyn.
Alle huurders hebben deze week de sleutel ontvangen van hun nieuwe duurzame woning. De woningen zijn gasloos, hebben vloerverwarming, een warmtepomp, een warmteterugwin ventilatiesysteem, een boiler en zonnepanelen. Ook hebben alle woningen een buitenruimte en een eigen berging.
“Een speciaal bedankje voor de bewoners die hier vanuit een grote eengezinswoning naartoe verhuizen”, benadrukte Mariëtte Heemskerk. “Het is heel wat om zo’n grote woning achter te laten, maar het zorgt er wel voor dat deze huizen vrij komen voor gezinnen.”
Kijk voor meer informatie op: https://www.dgw.nl/palenstein

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Hardlopen bij 3Plassenloop
Speciale editie 3Plassenloop voor Wim Bras 10 uur geleden
Vrijwilliger Kees. Foto: Jeroen Stahlecker
Zing mee met Kees bij inZet Centrum 17 mei, 14:00
Afbeelding
Taxatiemiddag in het NH Hotel 17 mei, 13:56
Een aquarel van het dorp Zoetermeer door Bernard van Vlijmen, 1934. voor plaatjesalbum: Zwerftochten in ons land, uitgegeven door NV Koek- en beschuitfabriek G. Hille en Zn. Zaandam
Lunchwandeling Ons Zoetermeer 17 mei, 13:37
Lola Decours (links) en Paloma Koulder
Virtuoze fagottiste in Centrum De Regenboog 17 mei, 11:58
Egelslaapzakjes voor de egelopvang
Egelopvang blij met de vele egelslaapzakjes 17 mei, 10:57
Afbeelding
Joyfull Onderhoud: onderhoudswerkzaamheden met een glimlach 17 mei, 10:05
René van der Spek in de Nieuwe Driemanspolder.
Doe mee met de Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 16 mei, 16:01