Geslaagde Zoet op Zaterdag
Geslaagde Zoet op Zaterdag

Geslaagde ‘Zoet op zaterdag’

Actueel 1.159 keer gelezen

Zoetermeer - De eerste editie van de goed bezochte minimarkt bij buurttuin Zoete Aarde aan de Broekwegzijde 195 mag een succes worden genoemd. 

Meteen al bij de vrolijk versierde ingang valt de fijne sfeer op. Kinderen vermaken zich in het speeltuintje en bij de kippetjes. Bezoekers kuieren langs de in de appelboomgaard opgestelde kraampjes, zitten relaxed in het gras of hebben een plekje gevonden op de fel gekleurde stoeltjes bij het paviljoen. De band ‘Let the good times roll’ brengt dito muziek, jaren 50/60. Gastvrouwen serveren koffie, thee en sapjes. Aan de lange ‘zoete’ tafel zitten kinderen te knutselen. Jampotjes worden versierd en krijgen zo een volgend leven als vaasje. Samen met hun ouders zoeken ze wat later in de pluktuin mooie bloemen uit voor hun eigen vaasjes. Even verderop aan de lange tafel geeft Sacha een tekenlesje. In de kraampjes rondom is van alles uitgestald. Handgemaakte tassen, een verzameling schildpadjes, dreamcatchers, kleding, sieraden, sleutelhangertjes, vintage serviesgoed en zo meer. Er is ook een pannenkoekenkraam. Vermeldenswaard zijn de schaapjes, engeltjes en andere figuurtjes die Martine maakt van o.a. de wol van de buurttuinschaapjes.
De mensen van de buurttuin hadden het voornemen er een mooie zomer van te maken. Dit is voor wat betreft de eerste ‘Zoet op zaterdag’ zeker gelukt. De volgende minimarkten worden gehouden op 1 juli, 5 augustus en 2 september. Wie een kraampje wil huren kan dit aanvragen bij minimarkt@zoeteaarde.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vrouw raakt licht gewond na kop-staart botsing op de Oostweg 8 dec., 07:37
Afbeelding
Aanplant van bomen in Voedselbos Benthuizen voor de bijen hard nodig 7 dec., 16:23
Afbeelding
Menno Schilthuizen vertelt in Bibliotheek over biodiversiteit in Zoetermeer 7 dec., 16:12
Afbeelding
Theatervoorstelling 'De avond is ongemak' kruipt onderhuids 7 dec., 10:08
Afbeelding
Bijzondere ontmoetingen bij 'Zoete Herinneringen' 7 dec., 08:07
Afbeelding
Extra surveillance na grafschending Hoflaan 6 dec., 16:33 2
Afbeelding
Politie Experience mogelijk in Van Tuyllpark 6 dec., 16:15
Afbeelding
College is bezorgd over toekomst ziekenhuis 6 dec., 14:21 6