Een groter centraal deel op Culinair Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Een groter centraal deel op Culinair Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Minder restaurants op Culinair Zoetermeer

Actueel 1.035 keer gelezen

Zoetermeer - Dit jaar doen slechts vijf Zoetermeerse restaurants mee aan Culinair Zoetermeer. Dat is minder dan de afgelopen jaren. Volgens Jeffrey de Bake van organisator Timeless Events hebben horecabedrijven het financieel zwaar en speelt ook het tekort aan personeel mee. Daarnaast heeft de onzekerheid over de stroeve onderhandelingen tussen de gemeente en de vorige organisator Netwerk Zoetermeer ervoor gezorgd dat bedrijven andere keuzes hebben gemaakt.

Door Hélène Ouwerkerk

Hierdoor doen als Zoetermeerse restaurants alleen Puur aan de Dobbe, El Pueblo, Hudson, 1892 en Saputra mee aan Culinair Zoetermeer. Barista Café dat naast koffie ook lunchgerechten serveert en de studenten van ROC Mondriaan doen wel mee en serveren kleine gerechten.
“We merkten dat horecabedrijven het lastig hebben”, vertelt Jeffrey de Bake van Timeless Events. “Veel bedrijven hebben moeite om personeel te vinden en ook hebben restaurants het financieel zwaar. We merkten vorig jaar ook al dat het voor restaurants lastig was. Maar toen was er nog het coronanoodfonds waardoor bedrijven extra steun hadden”, aldus De Bake. Ook het stuklopen van de onderhandelingen tussen de gemeente en Netwerk Zoetermeer hebben volgens De Bake niet geholpen. “Het was een onzekere periode waarbij niemand wist wat er zou gaan gebeuren. Sommige bedrijven hebben in die tijd dus andere beslissingen genomen waardoor deelname aan Culinair Zoetermeer niet mogelijk is. Hopelijk kunnen we er volgend jaar sneller bij zijn voor de agenda’s al vol staan.”
Een van de restaurants die altijd meedeed aan Culinair Zoetermeer was Hofstede Meerzigt. “Culinair Zoetermeer kostte eigenlijk altijd geld”, zegt Alain Adriaanse, chef van Hofstede Meerzigt. “Daarom hebben we ervoor gekozen om dit jaar niet mee te doen en ons te focussen op ons eigen evenement Food Festival dat op 17 en 18 juni wordt gehouden”, zegt Adriaanse. Over de clash tussen de gemeente en Netwerk Zoetermeer wil Adriaanse niet te veel kwijt. “Maar het verdient natuurlijk niet de schoonheidsprijs”, zegt hij.
Hoewel er minder Zoetermeerse restaurants meedoen is Jeffrey de Bake wel positief. “We hebben een groter centraal terras waardoor mensen ook kunnen kiezen om een gerecht bij de restaurant af te halen. Ook plaatsen we een tweede perfect sky voor schaduw bij zon en beschutting bij regen. Het Dobbe-eiland wordt een family island waar kinderen kunnen worden opgevangen om er leuke culinaire activiteiten te doen”, zegt De Bake.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 23 uur geleden 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1