Afbeelding

Avondvierdaagse lopen met klikprothese

Actueel 813 keer gelezen

Zoetermeer - Na bijna 25 jaar in een rolstoel te hebben gezeten, heeft Thea Harmans een prachtige prestatie geleverd. Zij nam deel aan de Avondvierdaagse, waarbij zij in totaal 40 kilometer aflegde voor het goede doel. Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat Thea heeft gelopen met een osseointegratie (klikprothese).

Na het verlies van haar been en talloze pogingen met een kokerprothese, moest Thea accepteren dat ze nooit meer zou kunnen lopen. Jaren gingen voorbij totdat ze kennismaakte met de osseointegratie, een innovatieve klikprothese. Hierbij wordt een pen in het bot geïmplanteerd waaraan een prothese kan worden bevestigd. Nog iedere dag is Thea dankbaar. Na heel veel trainen en het maken van vele kilometers heeft ze haar passie voor wandelen ontdekt. Het is voor haar een dagelijks “feestje” om te kunnen lopen. Sinds haar herwonnen mobiliteit heeft ze al meer dan 2 miljoen stappen gezet! Tijdens de Zoetermeerse Avondvierdaagse, legde Thea vier keer 10 kilometer af. Elke avond liep ze samen met een ander wandelmaatje en bijna elke avond finishte ze als een van de eersten.
Wil je meer weten over de Vrienden van Rijndam of Thea steunen: https://www.geef.nl/nl/doel/vrienden-van-rijndam-revalidatie/over-ons

Uit de krant

Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43
Afbeelding
Expositie Waterverf! van Hollandse AquarellistenKring in Ateliers BaZtille 28 sep., 10:03
Afbeelding
Onderzoek naar luchtkwaliteit 27 sep., 16:31 6
Afbeelding
Feest voor bewoners in WelThuis De Boomgaerd 26 sep., 17:27 1