Medewerkers gingen afgelopen week met elkaar op de foto. Voor de laatste keer met het oude logo op de achtergrond. Foto: Rob Lamping Fotografie
Medewerkers gingen afgelopen week met elkaar op de foto. Voor de laatste keer met het oude logo op de achtergrond. Foto: Rob Lamping Fotografie © Rob Lamping Fotografie

LangeLand Ziekenhuis heet vanaf 1 juni HagaZiekenhuis Zoetermeer

Actueel 1.202 keer gelezen

Zoetermeer - Na 35 jaar begint een nieuw hoofdstuk voor het LangeLand Ziekenhuis. Samen met het HagaZiekenhuis uit Den Haag. Op 1 maart zijn de ziekenhuizen gefuseerd en vanaf 1 juni verandert ook de naam van het LangeLand. Dat heet dan HagaZiekenhuis Zoetermeer. Wat betekent dat voor de Zoetermeerer? Hieronder worden de belangrijkste veranderingen op een rij gezet. 

Met de twee locaties is het HagaZiekenhuis het grootste topklinische ziekenhuis in de regio. Daarmee heeft Zoetermeer nu ook toegang tot hoog gespecialiseerde zorg, dichtbij huis. Soms betekent dat ook een ritje naar Den Haag, bijvoorbeeld voor een specifiek onderzoek of een gespecialiseerde behandeling. De zorg tussen locaties is altijd op elkaar afgestemd en de specialist uit Zoetermeer blijft betrokken. De komende maanden wordt uitgewerkt hoe de zorg precies verdeeld gaat worden.

De naamsverandering is vanaf 1 juni zichtbaar. Bij de hoofdingang ziet u het nieuwe logo. Posters, folders en routeborden zijn aangepast. Patiënten in Zoetermeer ontvangen brieven voortaan uit naam van het HagaZiekenhuis en de telefoon wordt opgenomen met HagaZiekenhuis Zoetermeer. In het ziekenhuis ziet u vertrouwde gezichten én nieuwe medewerkers uit Den Haag. Allemaal gaan ze voor de persoonlijke service die u gewend bent.  

  1. Digitaal samen 

Vanaf 1 juni kunnen patiënten en bezoekers voor online informatie terecht op één website: www.hagaziekenhuis.nl. Op deze website staat handige informatie over het ziekenhuis, de afdelingen en de bereikbaarheid en is er toegang tot de digitale patiëntenomgeving. Ook de sociale media zijn dan samengevoegd, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. 

Het blijft niet bij een nieuwe naam. In Zoetermeer wordt de komende jaren een nieuw ziekenhuis gebouwd. Het LangeLand was heel modern in 1988, maar inmiddels niet meer. Daarom is een nieuw gebouw hard nodig. Zo krijgt Zoetermeer een toekomstgericht ziekenhuis dat klaar is voor de nieuwste ontwikkelingen in de zorg. Nu en in de toekomst.  

In alle sectoren is het nu een uitdaging om personeel te vinden. Ook in de zorg. Met twee locaties is het HagaZiekenhuis nu nog aantrekkelijker voor nieuwe medewerkers. Zij hebben meer doorgroeimogelijkheden en kunnen kiezen voor de locatie die bij ze past. De grotere locatie in Den Haag of kleinschaliger in Zoetermeer. Op de website www.werkenbijhaga.nl staan alle vacatures. 

 Wat vinden medewerkers van de fusie?
Jonathan Schimmel is ziekenhuisapotheker in opleiding. Hij werkt in Zoetermeer én in Den Haag: “De fusie geeft ons allemaal de ruimte om te kijken wat er mogelijk is. Ik merk dat iedereen er positief in staat: we willen met elkaar in gesprek en meedenken. Dat geeft energie! Ik denk dat de fusie voor de patiënt betere zorg oplevert. En die zorg gaan we geven op de plek waar die het beste past. Er verandert dus wel iets. Niet omdat het moet, maar omdat we het zo goed mogelijk willen doen voor onze patiënten.”

Claire de Bruijn is gespecialiseerd verpleegkundige Psychiatrie. Zij werkt in Den Haag. “Beide ziekenhuizen hebben hun eigen karakter en eigen patiënten. Wel is er een gezamenlijk doel: de best mogelijke zorg leveren. Voor mij betekent de fusie dat we gebruik kunnen maken van elkaars expertise. We vullen elkaar aan. Tegen patiënten zou ik willen zeggen: maak u geen zorgen. Beide ziekenhuizen blijven de hoge (of nog betere) kwaliteit van zorg bieden die jullie van ons gewend zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07