Voorjaarskermis
Voorjaarskermis

Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis

Actueel 1.177 keer gelezen

Zoetermeer - Juliette Meurs van Zoetermeer Vooruit is bezorgd over het voortbestaan van de Voorjaarskermis. Nu de samenwerking met Netwerk Zoetermeer voor de evenementen is gestopt en er een nieuw evenementenbeleid is vastgesteld, lijkt de toekomst van de kermis op de tocht te staan. 

Door Hélène Ouwerkerk 

Volgens Meurs is juist de Voorjaarskermis uniek en een echte familiekermis. “De exploitanten hanteren een prijs vanaf € 2,50 per persoon per attractie. Alleen enkele grotere attractie vragen een hogere prijs. Bij de Halloweenkermis zijn de prijzen standaard veel hoger”, zegt Meurs. “Daarnaast is de prikkelarme kermis een vast onderdeel. We zien het hier steeds drukker worden. Kinderen met ADHD of Autisme kunnen zonder al te veel prikkels genieten.”

Juliette Meurs is er niet gerust op dat deze situatie blijft bestaan. “Ik heb een serieus signaal hierover gekregen”, vertelt ze.  

“De prikkelarme kermis in Zoetermeer is niet uniek in Nederland maar wel in deze regio”, vertelt Meurs die vijf jaar geleden met haar partij het initiatief nam voor deze prikkelarme kermis. “Ik ga elk jaar kijken en we zien dat het steeds drukker wordt. Ook mensen van buiten de stad weten het te vinden en de kinderen zijn zo blij dat ze in de attracties kunnen”, vertelt ze. De fractievoorzitter van Zoetermeer Vooruit heeft vragen aan het college gesteld over het voortbestaan van de Voorjaarskermis. 

“Loopt de Voorjaarskermis in de huidige opzet het risico om volgend jaar niet uitgevoerd te kunnen gaan worden? Zo ja, waardoor komt dat en wat is ervoor nodig om het wel te kunnen voortzetten? Ook willen we weten over het nieuwe evenementenbeleid invloed heeft op de opzet van de Voorjaarskermis”, vertelt Meurs. “We willen weten of het college bereid is om alles op alles te zetten om de Voorjaarskermis voor Zoetermeer te behouden?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27