Voorjaarskermis
Voorjaarskermis

Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis

Actueel 1.167 keer gelezen

Zoetermeer - Juliette Meurs van Zoetermeer Vooruit is bezorgd over het voortbestaan van de Voorjaarskermis. Nu de samenwerking met Netwerk Zoetermeer voor de evenementen is gestopt en er een nieuw evenementenbeleid is vastgesteld, lijkt de toekomst van de kermis op de tocht te staan. 

Door Hélène Ouwerkerk 

Volgens Meurs is juist de Voorjaarskermis uniek en een echte familiekermis. “De exploitanten hanteren een prijs vanaf € 2,50 per persoon per attractie. Alleen enkele grotere attractie vragen een hogere prijs. Bij de Halloweenkermis zijn de prijzen standaard veel hoger”, zegt Meurs. “Daarnaast is de prikkelarme kermis een vast onderdeel. We zien het hier steeds drukker worden. Kinderen met ADHD of Autisme kunnen zonder al te veel prikkels genieten.”

Juliette Meurs is er niet gerust op dat deze situatie blijft bestaan. “Ik heb een serieus signaal hierover gekregen”, vertelt ze.  

“De prikkelarme kermis in Zoetermeer is niet uniek in Nederland maar wel in deze regio”, vertelt Meurs die vijf jaar geleden met haar partij het initiatief nam voor deze prikkelarme kermis. “Ik ga elk jaar kijken en we zien dat het steeds drukker wordt. Ook mensen van buiten de stad weten het te vinden en de kinderen zijn zo blij dat ze in de attracties kunnen”, vertelt ze. De fractievoorzitter van Zoetermeer Vooruit heeft vragen aan het college gesteld over het voortbestaan van de Voorjaarskermis. 

“Loopt de Voorjaarskermis in de huidige opzet het risico om volgend jaar niet uitgevoerd te kunnen gaan worden? Zo ja, waardoor komt dat en wat is ervoor nodig om het wel te kunnen voortzetten? Ook willen we weten over het nieuwe evenementenbeleid invloed heeft op de opzet van de Voorjaarskermis”, vertelt Meurs. “We willen weten of het college bereid is om alles op alles te zetten om de Voorjaarskermis voor Zoetermeer te behouden?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1