Lindy (links) en Aleid hijsen de vlag bij de opkomst zaterdagmiddag op het terrein van Scouting Impeesa. Foto Kees van Rongen
Lindy (links) en Aleid hijsen de vlag bij de opkomst zaterdagmiddag op het terrein van Scouting Impeesa. Foto Kees van Rongen

Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa

Actueel 1.037 keer gelezen

ZOETERMEER -Tent opzetten, een keuken pionieren en een hike lopen. De zes gidsen van Scouting Impeesa Zoetermeer: Gwen, Caitlin. Aleid, Lindy, Froukje en Svea zijn daar erg goed in. De gidsenpatrouille werd vorige maand met genoemde opdrachten tweede bij de regionale scouting wedstrijden in het Bieslandse Bos in Pijnacker. Zij hebben zich daardoor geplaatst voor de landelijke scouting wedstrijden in Baarn tijdens het pinksterweekend. 

 Door Kees van Rongen

Scouting Impeesa beschikt over een schitterende accommodatie aan de Achterweg vlakbij het Buytenpark. Het mooie gebouw ligt op een groot terrein in de natuur. Een ideale plek voor de avontuurlijke outdoor activiteiten bij Impeesa. De jeugd geniet er zichtbaar van.  “Bij de Impeesa groep hebben we zo’n 160 jeugdleden,” vertelt een van de leidsters Irene Berghuijs.  “De gidsen, meiden van 11 tot 15 jaar, is een van de speltakken van Scouting Impeesa. Bij de bevers kunnen de kinderen al vanaf 4,5 jaar terecht. Vanaf 7 jaar zijn het de kabouters (meiden) en welpen (jongens). Vanaf 11 jaar gidsen en verkenners, vanaf 16 jaar explorers en vanaf 18 jaar de stam.” 

Svea (12): “Ik ben hier altijd op zaterdagmiddag en kijk elke week daar naar uit.” Datzelfde geldt voor Aleid (12) en Lindy (14). De drie meiden vertellen enthousiast over hun belevenissen. “De leiding bedenkt elke week leuke activiteiten van balspelen tot bordspelletjes en avontuurlijke activiteiten in de natuur.” Bij de opkomst op zaterdagmiddag wordt begonnen met vlag hijsen. Ditmaal zijn het Aleid en Lindy, die deze taak uitvoeren.  De meiden zijn direct na hun plaatsing voor de landelijke scoutingwedstrijd begonnen met oefenen van de onderdelen van de scoutingwedstrijd. “Er is ook een mediaprijs,” vertelt Lindy. “Vandaar dat we het Streekblad hebben uitgenodigd om te vertellen over Impeesa.”  “Scouting staat voor uitdaging,” zegt leidster Irene Berghuijs. “Wij bieden leuke en spannende activiteiten. Denk aan de hike, een wandeling van 15 kilometer bij de scoutingwedstrijd, maar ook aan de avondtochten in een van de Zoetermeerse parken. Ongeacht afkomst, geloof of beperking bieden wij een veilige en leerzame speelomgeving.” Scouting blijkt niet alleen in Zoetermeer populair. Landelijk telt de scouting meer dan 100.000 leden en zijn er wel duizend scoutinggroepen. 

Wie zelf wil ervaren wat scouting is, kan zondag 4 juni van 12.00 tot 16.00 uur naar de open dag bij Impeesa aan de Achterweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1