Lindy (links) en Aleid hijsen de vlag bij de opkomst zaterdagmiddag op het terrein van Scouting Impeesa. Foto Kees van Rongen
Lindy (links) en Aleid hijsen de vlag bij de opkomst zaterdagmiddag op het terrein van Scouting Impeesa. Foto Kees van Rongen

Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa

Actueel 830 keer gelezen

ZOETERMEER -Tent opzetten, een keuken pionieren en een hike lopen. De zes gidsen van Scouting Impeesa Zoetermeer: Gwen, Caitlin. Aleid, Lindy, Froukje en Svea zijn daar erg goed in. De gidsenpatrouille werd vorige maand met genoemde opdrachten tweede bij de regionale scouting wedstrijden in het Bieslandse Bos in Pijnacker. Zij hebben zich daardoor geplaatst voor de landelijke scouting wedstrijden in Baarn tijdens het pinksterweekend. 

 Door Kees van Rongen

Scouting Impeesa beschikt over een schitterende accommodatie aan de Achterweg vlakbij het Buytenpark. Het mooie gebouw ligt op een groot terrein in de natuur. Een ideale plek voor de avontuurlijke outdoor activiteiten bij Impeesa. De jeugd geniet er zichtbaar van.  “Bij de Impeesa groep hebben we zo’n 160 jeugdleden,” vertelt een van de leidsters Irene Berghuijs.  “De gidsen, meiden van 11 tot 15 jaar, is een van de speltakken van Scouting Impeesa. Bij de bevers kunnen de kinderen al vanaf 4,5 jaar terecht. Vanaf 7 jaar zijn het de kabouters (meiden) en welpen (jongens). Vanaf 11 jaar gidsen en verkenners, vanaf 16 jaar explorers en vanaf 18 jaar de stam.” 

Svea (12): “Ik ben hier altijd op zaterdagmiddag en kijk elke week daar naar uit.” Datzelfde geldt voor Aleid (12) en Lindy (14). De drie meiden vertellen enthousiast over hun belevenissen. “De leiding bedenkt elke week leuke activiteiten van balspelen tot bordspelletjes en avontuurlijke activiteiten in de natuur.” Bij de opkomst op zaterdagmiddag wordt begonnen met vlag hijsen. Ditmaal zijn het Aleid en Lindy, die deze taak uitvoeren.  De meiden zijn direct na hun plaatsing voor de landelijke scoutingwedstrijd begonnen met oefenen van de onderdelen van de scoutingwedstrijd. “Er is ook een mediaprijs,” vertelt Lindy. “Vandaar dat we het Streekblad hebben uitgenodigd om te vertellen over Impeesa.”  “Scouting staat voor uitdaging,” zegt leidster Irene Berghuijs. “Wij bieden leuke en spannende activiteiten. Denk aan de hike, een wandeling van 15 kilometer bij de scoutingwedstrijd, maar ook aan de avondtochten in een van de Zoetermeerse parken. Ongeacht afkomst, geloof of beperking bieden wij een veilige en leerzame speelomgeving.” Scouting blijkt niet alleen in Zoetermeer populair. Landelijk telt de scouting meer dan 100.000 leden en zijn er wel duizend scoutinggroepen. 

Wie zelf wil ervaren wat scouting is, kan zondag 4 juni van 12.00 tot 16.00 uur naar de open dag bij Impeesa aan de Achterweg.

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5