Fiena Ayaz. Foto: Michiel Doeven
Fiena Ayaz. Foto: Michiel Doeven Michiel Doeven

Goud en zilver voor Pro Patria in ere- en 1e divisie

Actueel 399 keer gelezen

Zoetermeer -  Op zaterdag 20 mei vond in Oss de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd voor de ere- en eerste divisie trampolinespringen plaats. 

Rosanna, Elin, Emma en Skye behaalden respectievelijk de tweede, zevende, negende en elfde plaats. Rosanna en Elin wisten zich hiermee te kwalificeren voor de finale. In de eindstrijd eindigde Rosanna net buiten het podium op de vierde plaats, terwijl Elin door een val op de mat genoegen moest nemen met de zevende plek. Kyara verdiende een finaleplek. Vervolgens was het tijd voor het synchroonspringen van de meisjes. De jeugd- en juniorencategorie waren samengevoegd. Het duo Rosanna en Skye behaalde een mooie vijfde plaats in de voorronde, terwijl Kyara en Trista en Elin en Fiënna respectievelijk als zevende en achtste eindigden. De eerste twee duo’s veroverden een plekje in de finale. Kyara en Trista sprongen synchroon naar het zilver.
Daarna was het de beurt aan de senioren. De Pro Patria springster in de eredivisie, Anouchka, sprong naar een keurige achtste plaats in de voorronde en behaalde uiteindelijk de vijfde positie in de finale. Als laatste mocht Fiënna haar individuele wedstrijd springen. Na twee uitstekende oefeningen sprong ze naar de eerste plaats in de voorronde. Met nog een prachtige uitvoering verdiende ze het goud.

Uit de krant

Afbeelding
Onderwijs in de natuur 6 jun., 10:36
Afbeelding
Prijsuitreiking Rondje Meerpolder 6 jun., 10:20
Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07