Vuurwerk tijdens de wedstrijd van de dames van DSO
Vuurwerk tijdens de wedstrijd van de dames van DSO

Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup

Actueel 615 keer gelezen

Zoetermeer - Op Sportpark Bentwoud vond een belangrijke bekerwedstrijd plaats voor de meiden van DSO. De ploeg, onder leiding van trainer Donovan van der Kleij, moest het opnemen tegen s’Gravenzande MO17-1, een sterke tegenstander uit de eerste klasse.

De elf meiden van DSO begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Babette stond op doel en voor haar speelden Ayapra, Hayley, Anouk, Romy, Gaby, Lisa, Yfke, Wendy, Alyssa en Nouria. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, waarin beide teams alles zouden geven om de overwinning te behalen.

sv DSO zelf uitkomende in de divisie 1 had het toch niet makkelijk op deze toch wel frisse avond. Wel begonnen de meiden gelijk met hoog druk zetten. s ‘Gravenzande had hier even geen antwoord op. In de 10de minuut was er een corner op links en die bal werd door de spits van sv DSO bijna binnen getikt. Twee minuten later was het Yfke die haar schot net over de deklat zag gaan. Het was eenrichtingverkeer aan sv DSO-zijde. Deed s’ Gravenzande dan helemaal niets, jawel hoor maar de verdediging aan sv DSO-zijde stond als een huis. Er werd goed gecombineerd op het middenveld en de spitsen van sv DSO werden dan ook steeds voorzien van goede steekpasses, maar het net werd niet gevonden. In de 20e minuut een solo van Yfke die zich door de verdediging van s ‘Gravenzande heen worstelde maar zei zag wederom haar schot in de handen van de keepster belanden. In de 25e minuut was het toch wel even schrikken toen Lisa roerloos op het gras bleef liggen. Maar na 5 minuten krabbelde ze weer overeind, maar moest er toch even af. De 30e minuut was er een goede combinatie tussen het middenveld en de spits Eliza maar die zag haar bal uiteen spatten op de deklat. Net al Wendy die het een paar minuten nadeed. Maar het doorzetten aan sv DSO-zijde werd dan toch beloont met een goede dribbel van Yfke en die zag haar schot via de binnenkant van de paal tegen het net slaan. De 1 - 0 was een feit. De thee werd toch wel heet gedronken en trainer Donovan van der Kleij sprak zijn meiden toch wel stevig aan. Er werd constant gewisseld in de tweede helft dit om de goede match te vinden. En dit resulteerde in de 61e minuut een doelpunt op van Nienke 2 - 0. De druk bleef hoog en s ‘Gravenzande kon alleen maar achteruit lopen. Het werd een eentonige wedstrijd. Maar toch een compliment aan de keepster van s’ Gravenzande die heeft toch wel het één en ander tegen kunnen houden. Maar de bal van Kate die snoeihard inschoot kon ze niet pareren en de 3 - 0 werd op het denkbeeldige scorebord gezet. Al met al toch wel een moeizame overwinning aan sv DSO-zijde.
Trainer Donovan van der Kleij was na afloop van de wedstrijd erg trots op zijn team. “De meiden hebben een geweldige prestatie geleverd”, aldus van der Kleij. “Ze hebben laten zien dat ze als team kunnen knokken.”

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5