Vuurwerk tijdens de wedstrijd van de dames van DSO

Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup

Actueel 867 keer gelezen

Zoetermeer - Op Sportpark Bentwoud vond een belangrijke bekerwedstrijd plaats voor de meiden van DSO. De ploeg, onder leiding van trainer Donovan van der Kleij, moest het opnemen tegen s’Gravenzande MO17-1, een sterke tegenstander uit de eerste klasse.

De elf meiden van DSO begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Babette stond op doel en voor haar speelden Ayapra, Hayley, Anouk, Romy, Gaby, Lisa, Yfke, Wendy, Alyssa en Nouria. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, waarin beide teams alles zouden geven om de overwinning te behalen.

sv DSO zelf uitkomende in de divisie 1 had het toch niet makkelijk op deze toch wel frisse avond. Wel begonnen de meiden gelijk met hoog druk zetten. s ‘Gravenzande had hier even geen antwoord op. In de 10de minuut was er een corner op links en die bal werd door de spits van sv DSO bijna binnen getikt. Twee minuten later was het Yfke die haar schot net over de deklat zag gaan. Het was eenrichtingverkeer aan sv DSO-zijde. Deed s’ Gravenzande dan helemaal niets, jawel hoor maar de verdediging aan sv DSO-zijde stond als een huis. Er werd goed gecombineerd op het middenveld en de spitsen van sv DSO werden dan ook steeds voorzien van goede steekpasses, maar het net werd niet gevonden. In de 20e minuut een solo van Yfke die zich door de verdediging van s ‘Gravenzande heen worstelde maar zei zag wederom haar schot in de handen van de keepster belanden. In de 25e minuut was het toch wel even schrikken toen Lisa roerloos op het gras bleef liggen. Maar na 5 minuten krabbelde ze weer overeind, maar moest er toch even af. De 30e minuut was er een goede combinatie tussen het middenveld en de spits Eliza maar die zag haar bal uiteen spatten op de deklat. Net al Wendy die het een paar minuten nadeed. Maar het doorzetten aan sv DSO-zijde werd dan toch beloont met een goede dribbel van Yfke en die zag haar schot via de binnenkant van de paal tegen het net slaan. De 1 - 0 was een feit. De thee werd toch wel heet gedronken en trainer Donovan van der Kleij sprak zijn meiden toch wel stevig aan. Er werd constant gewisseld in de tweede helft dit om de goede match te vinden. En dit resulteerde in de 61e minuut een doelpunt op van Nienke 2 - 0. De druk bleef hoog en s ‘Gravenzande kon alleen maar achteruit lopen. Het werd een eentonige wedstrijd. Maar toch een compliment aan de keepster van s’ Gravenzande die heeft toch wel het één en ander tegen kunnen houden. Maar de bal van Kate die snoeihard inschoot kon ze niet pareren en de 3 - 0 werd op het denkbeeldige scorebord gezet. Al met al toch wel een moeizame overwinning aan sv DSO-zijde.
Trainer Donovan van der Kleij was na afloop van de wedstrijd erg trots op zijn team. “De meiden hebben een geweldige prestatie geleverd”, aldus van der Kleij. “Ze hebben laten zien dat ze als team kunnen knokken.”

Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22