Het team Dames 1. Foto: Frank Ideler
Het team Dames 1. Foto: Frank Ideler

Dames 1 van MHCZ schrijven geschiedenis

Actueel 464 keer gelezen

Zoetermeer - Voor het eerst in de geschiedenis van de Zoetermeerse hockeyclub MHCZ is het eerste damesteam gepromoveerd van de 1e Klasse naar de landelijke Overgangsklasse.

Zondag 21 mei stelden de dames het kampioenschap definitief veilig door bij hockeyclub Qui Vive in De Kwakel te winnen met 3-1. Na zeven seizoenen in de 1e Klasse gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling.
De ontknoping van de competitie was nagelbijtend spannend. Hoewel Dames 1 de hele tweede seizoenshelft de koppositie innam, werden er onnodig punten gemorst tegen onder andere directe concurrent HBS Craeyenhout uit Den Haag, die de laatste weken slechts één competitiepunt achter stond. Gelukkig hielden de Zoetermeerse dames zondag het hoofd koel en sleepten ze in het bijzijn van het Oranje-groen-legioen zeer verdiend het kampioenschap binnen.

Al een flink aantal jaren timmert Zoetermeer via de jeugdopleiding aan de weg met als doel promotie naar de Overgangsklasse. Onder leiding van Dames 1 trainer/coach Joep Stoop en assistenten Robert Noall en Esther van Sas is het dit seizoen gelukt.

Uit de krant

Afbeelding
Onderwijs in de natuur 6 jun., 10:36
Afbeelding
Prijsuitreiking Rondje Meerpolder 6 jun., 10:20
Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07