Na het eindsignaal feestte de jeugd van DSO met hun helden op de middencirkel. Foto Kees van Rongen
Na het eindsignaal feestte de jeugd van DSO met hun helden op de middencirkel. Foto Kees van Rongen

DSO eindelijk terug in vierde divisie

Actueel 1.609 keer gelezen

ZOETERMEER - Op het grote parkeerterrein en in de fietsenstalling van het sportcomplex Bentwoud bij de wijk Oosterheem was afgelopen zaterdagmiddag geen plekje meer te vinden. Iedereen leek te willen zien of DSO-zaterdag echt kampioen zou worden. Een gelijkspel tegen HVV zou voldoende zijn. DSO-zaterdag won afgelopen weekend met 1-0 van HVV. Dat betekende kampioen in de eerste klasse en promotie naar de vierde divisie KNVB. 

 Door Kees van Rongen

“Historisch,” noemt Vincent Andeweg van DSO de promotie naar de vierde divisie. Hij was al uren voor het eindsignaal bezig met de voorbereiding van de derde helft. DJ Marcel P. en zanger John Medley moesten voor een spetterend feest zorgen. Na het eindsignaal rood en groene rook, vuurwerk, fakkels en een stormloop van de DSO-jeugd naar hun helden op de middencirkel. Een half uur later was in het clubgebouw happy hour met fris, wijn en bier. “Daarna begon het feest pas echt en dat verliep uitstekend. Om 23.45 uur ging de muziek uit en vertrok de jeugd naar de stad. Mijn complimenten voor alle vrijwilligers, die hebben meegeholpen om er een feest van te maken,” zegt Vincent na afloop.  

Fotografen met grote telelenzen zaten nabij het doel van HVV om de doelpunten vast te leggen. Terwijl het publiek, naar schatting bijna tweeduizend toeschouwers, overtuigd was, dat DSO kampioen zou worden, gaf HVV de titel niet cadeau. Trainer Bert de Best en assistent Claudio Houtman waren in de eerste helft niet tevreden over hun ploeg. Er waren meerdere kansen, maar ook hachelijke momenten voor het eigen doel. In de 36ste minuut maakte aanvoerder Daley Windhorst het bevrijdende doelpunt. Toch bleef ook de tweede helft spannend, maar het publiek leek alle vertrouwen te hebben in DSO. De rookpotten werden op het balkon van het clubgebouw al aangestoken, waardoor de mensen daar tijdelijk het zicht werd ontnomen.  

Publiekswissel 

Twee minuten voor het eindsignaal kreeg Jeffrey Aarts een publiekswissel. Hij speelde zijn laatste wedstrijd en verliet het veld tussen een erehaag en applaus van zijn medespelers. Hij blijft bij DSO als assistent-trainer komend seizoen. 

DSO werd in 1928 opgericht. In 1947 kwam de zaterdagafdeling erbij. Het duurde tien jaar alvorens het zaterdagelftal promoveerde van de tweede klasse onderafdeling naar de eerste klasse, Een jaar later was de ploeg alweer terug in de tweede klasse. In 1960 speelde het elftal voor het eerst in de vierde divisie KNVB en in 1975 zelfs in de derde divisie, maar ook dat duurde slechts één seizoen. De spelers, die zaterdag voor de belangrijke overwinning zorgden, waren: keeper Sven Wolsheimer, Sahr Kabuta, Jeffrey Aarts, Eddie Kaffa, Jurian Koevoets, Daley Windhorst, Joep Roovers, Delano de Rooij, Geert Koren, Tim Ceder en Brandom Tichem. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1