Team Ladies for Charity: v.l.n.r.: Jessica Jagai, Ingrid Huisman, Petra Amiabel, Laura van Zeijl, Nancy Leijgraaff, Heleen Burgers, Jantine de Kok, Anne Grootjans en Lanette Advocaat. Niet op de foto: Jaimy Jagai.
Team Ladies for Charity: v.l.n.r.: Jessica Jagai, Ingrid Huisman, Petra Amiabel, Laura van Zeijl, Nancy Leijgraaff, Heleen Burgers, Jantine de Kok, Anne Grootjans en Lanette Advocaat. Niet op de foto: Jaimy Jagai.

120 kilometer wandelen voor Ronald McDonaldhuis

Actueel 701 keer gelezen

ZOETERMEER - Tien dames, die elkaar kennen van sporten bij Mulder Sport hebben met diverse acties ruim 10.000 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Huis. Hierdoor mogen zij meedoen aan Homesport Event in Zwolle, waarbij zij in 24 uur 120 kilometer gaan wandelen. Daarmee hopen zij het bedrag nog eens aanzienlijk te verhogen. 

 Door Kees van Rongen

“Alles komt volledig ten goede aan het Ronald McDonald Huis Den Haag en huiskamer Delft, zodat de ouders bij hun zieke kindjes kunnen verblijven voor die oh zo belangrijke kus en knuffel,” vertelt Laura van Zeijl, een van de dames. Jessica Jagai, een andere sportieve dame van de groep, werkt als vrijwilliger bij het Ronald McDonald Huis Den Haag. “Ik wilde wat folders neerleggen bij de sportschool voor het Homesport Event. Nancy Leijgraaff, met wie ik samen sport, reageerde direct enthousiast. Zo ontstond ons team: Ladies for Charity.” 

Acties
Om mee te mogen doen met Homesport Event is een startbedrag van 7.000 euro nodig. In september vorig jaar gingen de dames aan de slag om dat startbedrag bij elkaar te krijgen. Bij vrienden, familie en werkkring werd het nodige geld bij elkaar gehaald, maar ook hielden de dames acties als een kerstloterij bij Mulder Sport, op de Scheveningen Light Walk, vlooienmarkt, vrijmarkt op Koningsdag, bij de Urban Walk Den Haag. Er komen nog acties bij het wijkfeest in Seghwaert op 11 juni en bij Jaimy Jagai Beautytimes, waarvan bij elke behandeling één euro wordt gedoneerd. Het startbedrag werd al op Oudejaarsdag behaald en staat inmiddels op 10.145 euro.
Behalve de genoemde dames Jessica, Nancy, Laura en Jaimy, doen Anne Grootjans, Heleen Burgers, Ingrid Huisman, Jantine de Kok, Lanette Advocaat en Petra Amiabel mee. “Wij kennen elkaar van de verschillende groepslessen bij Mulder Sport als fitness, kickboksen, aquarobics, spinning, yoga, crossbox en burn. Bij het wandelen van 120 kilometer worden wij begeleid door Ricardo Jagai en Ricardo Kock, die voor het vervoer naar en in Zwolle zorgen.”
Het Ronald McDonald fonds houdt het Homesport Event. Elk jaar is het evenement op een andere plek. Dit jaar is dat Zwolle met de start in het stadion van PEC Zwolle en de finish in de binnenstad van Zwolle. “We verdelen de route van 120 kilometer over drie groepen. We wisselen elkaar af bij elke 10 kilometer. Iedere groep legt op zijn minst 40 kilometer binnen 24 uur af. We starten en finishen als het gehele team.”
Doneren via: www.homesportevents.nl/teams/ladies-for-charity

Uit de krant

Afbeelding
Onderwijs in de natuur 6 jun., 10:36
Afbeelding
Prijsuitreiking Rondje Meerpolder 6 jun., 10:20
Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07