Charles Droste
Charles Droste

Charles Droste nieuwe directeur Stadstheater Zoetermeer

Actueel 827 keer gelezen

Zoetermeer - Stadstheater Zoetermeer krijgt per 1 september een nieuwe directeur: Charles Droste. Hij is de opvolger van de huidige directeur Hilko Folkeringa, die februari jl. zijn vertrek aankondigde.

Op dit moment is Droste nog directeur-bestuurder van Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt als directeur bij entertainmentbedrijf Stage Entertainment en Theater de Lampegiet. Ook heeft hij ervaring als bedrijfsleider bij Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Charles Droste gaat op 1 september 2023 aan de slag in Zoetermeer.

 Charles Droste heeft Zoetermeer leren kennen toen hij 32 jaar geleden popbands en cabaretiers programmeerde bij Poppodium Boerderij. Hier zette hij zijn eerste professionele werkstappen. Charles Droste over zijn nieuwe functie: “Zowel de stad Zoetermeer, als het Stadstheater, hebben veel ambitie om stappen vooruit te zetten. Ik verheug mij erop om met het gedreven team hier verdere invulling aan te geven. Ik wil de zichtbaarheid van het theater vergroten en de noodzaak als onderdeel van de culturele infrastructuur in Zoetermeer verstevigen.”

 Rob Janssen, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Stadstheater, feliciteert Charles Droste van harte met zijn benoeming tot directeur-bestuurder: De Raad van Toezicht is blij dat Charles Droste directeur-bestuurder van het Stadstheater wil worden. Charles heeft veel ervaring als directeur-bestuurder in het culturele veld en hij brengt een groot netwerk met zich mee. Wij vertrouwen erop dat hij in staat is om met het huidige team het theater verder te laten groeien. Wij kijken uit naar zijn komst en wensen hem veel succes.”

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5