Grote drukte op Bevrijdingsfestival. Foto: Gerard van Warmerdam
Grote drukte op Bevrijdingsfestival. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Massale drukte op 5 Mei

Actueel 716 keer gelezen

Zoetermeer - Er komt een evaluatie naar Bevrijdingsfestival. Tijdens het festival was de drukte zó groot dat duizenden mensen niet meer op het festivalterrein op de Markt terecht konden. Mogelijk wordt het festival in de toekomst verplaatst naar een groter terrein aan de rand van de stad. Zo wordt gedacht aan het Van Tuyllpark.

Door Hélène Ouwerkerk

Volgens burgemeester Bezuijen was de enorme drukte op het 5 mei festival een combinatie van factoren. “Een hoge populariteit van de line up, alle optredens op één locatie, gratis entree en het mooie weer. Hierdoor kwamen ook mensen van buiten de stad naar het festival”, zegt hij. “Ik ben blij dat het succesvol is maar het is erg vervelend dat zoveel mensen teleurgesteld moesten worden.” Hoewel het feit dat mensen bij de toegangswegen naar de Markt al rond half acht werden tegen gehouden, zorgde het niet voor een grimmige sfeer. “Wel was er een opstootje en is één persoon aangehouden”, aldus Bezuijen.

Tijdens Bevrijdingsfestival was er op de Markt plek voor ruim 8000 mensen terwijl ruim 10.000 mensen op het festival afkwamen. “Dit is ook afhankelijk van de opbouw van bijvoorbeeld het podium”, zegt Bezuijen. Een groter evenemententerrein zou een oplossing kunnen zijn. “Er zijn naar schatting zo’n 5 à 10 evenementen per jaar die ook gebaat zijn bij een groter terrein dan de Markt. Denk bijvoorbeeld aan Live at the Lake”, zegt wethouder Jan Iedema (evenementen).
Organisator Mark Merckens van DN Leisure had al op social media gewaarschuwd om vanwege de drukte op tijd te komen. “Het is jammer dat de toegestane capaciteit van het festival al vroeg werd bereikt, waardoor helaas niet iedereen het heeft kunnen bijwonen. We gaan het uitgebreid met de gemeente evalueren”, aldus Merckens. Hij kijkt toch terug op een geslaagd festival dat over de hele dag door 10.000 mensen is bezocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 18 uur geleden
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 19 uur geleden
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18
Kennismaken met de koeien tijdens de Open Boerderijdagen
Kom kijken bij de boeren in de buurt 30 apr, 11:57
Twee slechtvalkkuikens, een mannetje en een vrouwtje, dus beschuit met muisjes hoewel ze vogels eten. Foto: Martin Mollet
Twee slechtvalkjes geboren op toren Onder de Loep 30 apr, 11:16 2
Foto: Patricia Munster
Dodenherdenking in Zoetermeer 30 apr, 10:30
Sachi en Jolie doen mee aan Theater na de Dam.
Theater na de Dam brengt pittig populisme met leuke cast op 4 en 5 mei 29 apr, 12:12