Atleet Douwe Amels wordt in het zonnetje gezet
Atleet Douwe Amels wordt in het zonnetje gezet

Hoogspringer Douwe Amels in stijl gehuldigd

Actueel 759 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen zaterdagmiddag werd Nederlands- en Europees kampioen hoogspringen Douwe Amels samen met zijn trainer Marlies Larsen door hun eigen Atletiek en Recreatie Vereniging Ilion gehuldigd. ,,Zo’n uniek moment konden wij niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Wij hebben er alles aan gedaan om er een bijzonder moment van te maken”, zegt Mascha Kneppers van de organisatie.

Zowel atleet als trainer werden thuis verrast. Zij werden opgehaald in een luxe bolide met open dak en reden richting de atletiekbaan waar ongeveer 300 fans het duo stond op te wachten. Familie, vrienden, leden, en onder andere wethouder Ter Laak waren uitgenodigd en zij gaven een luid applaus tijdens de ereronde op de atletiekbaan. Kneppers: ,,Wij zijn als vereniging ook erg trots om een kampioen in ons midden te hebben.” De huldiging vond plaats tijdens de openingswedstrijd. Veel jeugdleden hebben hierdoor de huldiging kunnen bijwonen. De jongste atleten konden op de foto met trainer en atleet en er werden flink wat handtekeningen verzameld. Amels: ,,Het was echt een super mooie dag. Ik vond het erg bijzonder om mee te maken.” Op deze manier beschreef de atleet zijn dag waar veel supporters getuige van waren. Tijdens de huldiging kreeg het duo verschillende cadeaus overhandigd en konden de jeugdleden tal van vragen stellen. Wethouder Ter Laak benadrukte nog maar eens zijn bijzondere prestaties en het mooie verhaal naar de Europese titel toe. Daarnaast kon Douwe Amels de Ilion-jeugd in actie zien. “Verschillend atletiektalent heb ik gespot. Bij de leukste atletiekvereniging van Nederland genoeg talent voor de toekomst”, aldus de Europees Kampioen. Voor de komende periode gaan Larsen en Amels weer toewerken naar de volgende hoogspring evenementen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27