Narcissen bij de ophaalbrug
Narcissen bij de ophaalbrug

Rondwandeling door de Natuurtuin

Actueel 640 keer gelezen

Zoetermeer - Aanstaande zondag geeft een gids een rondleiding door de Natuurtuin. De gids wijst u op de bijzonderheden die in deze tijd van het jaar te zien zijn en beantwoordt uw vragen. Tijdens de rondwandeling krijgt u ook een beeld van verschillende landschapstypen die in en om Zoetermeer te vinden waren.

Deelname is gratis. De rondwandeling, die ruim een uur duurt, start om 14.00 uur bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden richting Natuurtuin/Westpunt volgen.)

In de Natuurtuin is nu de lente aangebroken, met groepen uitbundig bloeiende lenteklokjes en narcissen en wilgenkatjes in de griend. Minder bekend, maar fraai van vorm zijn de bloemknoppen van het groot hoefblad die tussen het groen tevoorschijn komen. 

De gids brengt u naar meer plekken met nog weer andere vroege bloeiers. 

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. Honden mogen de tuin niet in. Wilt u meer over de Natuurtuin weten, kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook (Vrienden Natuurtuin Zoetermeer).

Uit de krant

Afbeelding
Onderwijs in de natuur 6 jun., 10:36
Afbeelding
Prijsuitreiking Rondje Meerpolder 6 jun., 10:20
Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07