Afbeelding

Ga mee op roadtrip met The 70’s Unplugged

Actueel 465 keer gelezen

Zoetermeer - Wanneer geniet je nu meer van muziek dan als je in de auto zit. Raampje een stukje open, radio op standje hard en dan uit volle borst meezingen met de weg open voor je. In de afgelopen jaren zijn er ontelbare nummers gemaakt over het begrip ‘onderweg zijn’. Die zijn door The 70’s Unplugged samengevoegd tot een nieuwe theaterconcert ‘Songs for the Road.’ Het optreden is op vrijdag 17 maart te zien in de grote zaal van het Stadstheater.

Robbert Roos

De sfeer in de zaal doet knus aan. Gedimde lichten, kleurrijke kleden op de vloer; het enige dat ontbreekt zijn de staande schemerlamp met franjes, een klassieke rookstoel en een muziekmeubel met langspeelplaten in de hoek. Het decor ademt helemaal de sfeer van de jaren ‘70 en dat is precies de periode waar de band ons mee naartoe neemt tijdens hun optreden. ‘Take is easy’ is het openingsnummer, maar daar komt de rest van de avond weinig van terecht. Het geluid is in het begin wat schel en mist hier en daar wat volheid. Dat ligt in elk geval niet aan de stemmen van Vannessa Thuyns - leadvocal en piano, en Joost Dobbe - leadvocal en guitar. Ze lijken wel voor elkaar gemaakt en weten aan elk nummer een geheel eigen draai te geven. Met muzikale ondersteuning van René Veerhuis - drums en vocals, Leo Mongula - bass en vocal en Jan Willem Verbeek - gitaar en mandoline Als de zaal eenmaal is opgewarmd zit de sfeer er goed in en lijkt ook het geluid beter tot zijn recht te komen. De nummers klinken in elk geval precies zoals ze toen uitgevoerd werden door de originele artiesten. En er komen nogal wat verschillende nummers en stijlen voorbij. Elke artiest die onderweg is geweest van optreden naar optreden heeft over dat begrip wel een nummer geschreven. Van de romantiek van het onderweg zijn, de melancholie van het gemis van je dierbaren, tot de wilde dingen die nu eenmaal onderweg schijnen te gebeuren. Of het allemaal waar is laten we in het midden. Het publiek in de zaal is in elk geval lang genoeg ‘on the road’ om het gevoel wat de nummers opwekken te herkennen. De meeste liedjes kan iedereen dan ook uit het hoofd meezingen. Zou het de leeftijd zijn of toch de wilde haren van toen? Het publiek in de zaal mag de gemiddelde leeftijd dan flink optrekken, ook voor jongeren heeft deze muziek veel te bieden. Want tot welke generatie u ook behoort; ‘Songs for the road’ is een bijzondere selectie nummers voor een groot publiek, die hun glans tot op de dag van vandaag nog altijd niet verloren hebben. Vrijdag 17 maart 20.15 uur Stadstheater Zoetermeer. Kaarten via: www.stadstheater.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10