Presentaties van het Greenteam
Presentaties van het Greenteam

Nadenken over overlast of tekort van water

Actueel 508 keer gelezen

Zoetermeer - Het Greenteam van Zoetermeer hield vrijdag een challenge rondom slim watergebruik in samenwerking met Dunea en Stichting DuurSamen Zoetermeer in club Entree aan de Boerhaavelaan.

 Het Greenteam is een samenwerkingsverband van leerlingen en docenten van een aantal middelbare scholen in Zoetermeer, namelijk het Alfrink College, het Erasmus College, het ONC en het Picasso Lyceum. Ook de basisscholen IKC de Triangel en IKC de Gaerde namen deel aan de challenge.
De leerlingen van de Greenteams waren eerder in de week op bezoek bij deze basisscholen om ze te helpen bij het voorbereiden op de challenge. De leerlingen werden uitgedaagd na te denken hoe slim om te gaan met water wanneer er overlast van is of wanneer er juist een tekort aan is. De leerlingen dachten op deze manier ook mee met punten van debat voor wat de waterschapsverkiezingen van aankomende woensdag betreft.

De deelnemers presenteerden hun oplossingen aan een panel met daarin wethouder Velzen, klimaatburgemeester Suzanne Verboon en mede-Greenteam oprichter Charlotte Hijdra. Het panel was onder de indruk van de oplossingen en gaven complimenten mee aan de leerlingen!

Uit de krant