Zelf compost maken
Zelf compost maken

Workshop composteren met wormen

Actueel 670 keer gelezen

Zoetermeer- Op zaterdag 25 maart wordt de Landelijke Compostdag gehouden door gemeenten en gft-composteerders. Tijdens deze dag delen gemeenten op veel plekken in het land eenmalig compost uit. Daarmee bedanken zij mensen voor hun inspanning om groente-, fruit-, en tuinafval (gft) gescheiden aan te leveren.

Ook de Hof van Seghwaert doet mee aan de Landelijke Compostdag door het organiseren van een workshop composteren met wormen van 13.00-14.30 uur. Tijdens de workshop krijg je uitleg van de verschillende vormen van composteren en leer je hoe je op een eenvoudige manier je eigen groenten- en fruitafval kan laten composteren met behulp van wormen. De compost die je uiteindelijk oogst is ‘zwart goud’ voor je tuin en kamerplanten. Het is bewezen dat compost van wormen van uitstekende kwaliteit is.
Nieuwsgierig geworden hoe je een bijdrage kan leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot door thuis te gaan composteren en wil je meedoen met de workshop composteren met wormen? Meld je dan voor donderdag 23 maart aan via het e-mailadres info@hofvanseghwaert.nl De workshop kost € 5,00 en wordt gegeven in de perenboomgaard van de Hof van Seghwaert, Gaardedreef 169 (ligt naast de parkeerplaats). Vanaf Randstadrail halte Seghwaert is het 2 minuten lopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 10 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 13 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16