Zelf compost maken
Zelf compost maken

Workshop composteren met wormen

Actueel 418 keer gelezen

Zoetermeer- Op zaterdag 25 maart wordt de Landelijke Compostdag gehouden door gemeenten en gft-composteerders. Tijdens deze dag delen gemeenten op veel plekken in het land eenmalig compost uit. Daarmee bedanken zij mensen voor hun inspanning om groente-, fruit-, en tuinafval (gft) gescheiden aan te leveren.

Ook de Hof van Seghwaert doet mee aan de Landelijke Compostdag door het organiseren van een workshop composteren met wormen van 13.00-14.30 uur. Tijdens de workshop krijg je uitleg van de verschillende vormen van composteren en leer je hoe je op een eenvoudige manier je eigen groenten- en fruitafval kan laten composteren met behulp van wormen. De compost die je uiteindelijk oogst is ‘zwart goud’ voor je tuin en kamerplanten. Het is bewezen dat compost van wormen van uitstekende kwaliteit is.
Nieuwsgierig geworden hoe je een bijdrage kan leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot door thuis te gaan composteren en wil je meedoen met de workshop composteren met wormen? Meld je dan voor donderdag 23 maart aan via het e-mailadres info@hofvanseghwaert.nl De workshop kost € 5,00 en wordt gegeven in de perenboomgaard van de Hof van Seghwaert, Gaardedreef 169 (ligt naast de parkeerplaats). Vanaf Randstadrail halte Seghwaert is het 2 minuten lopen.

Uit de krant