Chra knipt een cliënt van de Voedselbank. Foto: Gitta Fleuren
Chra knipt een cliënt van de Voedselbank. Foto: Gitta Fleuren

Gratis knipbeurt voor klanten voedselbank

Actueel 893 keer gelezen

Zoetermeer- `Vrouwelijke klanten van de voedselbank kregen op 8 maart tijdens internationale vrouwendag een gratis knipbeurt bij CHRA Hair & Beauty.

Door Gitta Fleuren

Van oudsher draait internationale vrouwendag om solidariteit. In een kapsalon in Oosterheem geeft de eigenaresse en een team van jonge kapsters daar een concrete invulling aan. “30 aanmeldingen heb ik”, vertelt Chra Faraj, de eigenaresse. Er staat een grote schaal koekjes op tafel. Het is ‘s ochtends al gezellig druk.”Ik doe dit voor de tweede keer”, zegt ze. ”In 2021 begon ik deze salon. Maar in het begin waren er helemaal geen klanten. Ik was bedroefd. Wat nu? Mijn vader heb ik gebeld: hoe ga ik het einde van de maand halen? Toen keek ik rond en ontstond het idee: ik heb allemaal lege stoelen, ik heb tijd, weet je wat, ik ga voedselbankklanten gratis knippen. Toen het beter ging, de zaak loopt inmiddels goed, ben ik daar niet mee gestopt”.
Johann Pronk is vrijwilliger bij de voedselbank en medeorganisator van dit knipevenement.” Afdeling Zoetermeer van de voedselbank deelt nu wekelijks 420 voedselpakketten uit. Tijdens corona waren dat er 300”. Het effect van inflatie en energieprijzen vermoedt Johann. “Vorige week zat er een verrassingsflyer voor een gratis knipbeurt in de pakketten. Met dank aan P.A. Webdesign en Multicopy”.
“Ik weet uit ervaring hoe het is om afhankelijk te zijn”, zegt Chra, terwijl ze de laatste hand aan een kapsel legt. “Ik ben alleenstaande moeder en was slachtoffer van de toeslagen affaire. Ik was een periode ook klant van de voedselbank. Ik weet heel goed hoe het voelt om het moeilijk te hebben en ik wilde iets bijdragen”. Ze wordt vandaag bijgestaan door drie jonge kapsters . Meike zit in haar laatste jaar van de kappersopleiding ”Ik heb al technieken geleerd die ik van school niet ken. Chra legt alles heel duidelijk uit”. Haar klasgenoot Lois werkt in een salon in Haarlem: “Het is een goede oefening, het is gezellig en het is mooi om iets voor een goed doel te doen”. Nadori helpt vaker in de salon en doet ervaring op. Door Chra gaat ze binnenkort beginnen aan een kappersopleiding.

Opgeteld deelt Chra bijna 1000 euro aan knipbeurten uit. Ze ziet haar salon als een ontmoetingsplek. “Iedereen: jong, oud, arm, rijk wordt hier met evenveel liefde behandeld. Veel klanten vertellen hun verhaal. En alles wat hier wordt verteld blijft binnen deze vier muren. Ik probeer met iedereen mee te denken. Soms komt er iemand binnen met een bepaald budget en dan kijk ik wat er haalbaar is. Als je in de put zit kan een klein gebaar heel veel betekenen”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22