Afbeelding

Kai Sei levert eerste deelnemer aan EK Para-Karate

Actueel 965 keer gelezen

ZOETERMEER - Elise Reedijk van Budoschool Kai Sei is in februari 2023 geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europese Kampioenschappen Para-Karate 2023 te Guadalajara/Spanje. De EK Senioren & Para-Karate zijn van 22 t/m 26 maart 2023. Elise zal uitkomen in de klasse Intellectually Impaired Female K21. 

Het betreffen de officiële Europese Kampioenschappen van de Europese Karate Federatie (EKF), welke valt onder de Wereld Karate Federatie (WKF). Elise zal deel uitmaken van het nationale team van 13 karateka vanuit de Karate-do Bond Nederland (KBN). Het is Budoschool Kai Sei gelukt om de eerste para-karateka ooit voort te brengen, die gaat deelnemen aan de Europese Kampioenschappen Para-Karate! Daar is wel een intensief traject én een enorm inspannend proces aan vooraf gegaan; van trainingen en deelname aan toernooien tot aan het verkrijgen van (inter)nationale certificeringen en het behalen van licenties.

De pas 17-jarige Elise traint nu zes jaar karate bij Budoschool Kai Sei, is meervoudig Nederlands kampioene en is begin dit jaar officieel toegelaten tot de nationale selectie kata U18/senioren. Elise zal met de Nederlandse delegatie en haar coach, tevens bondscoach Para-Karate op deze EK, Madelon Janssen-Staat, afreizen naar Spanje. Ook de moeder van Elise, Martine Reedijk-Vooys, zal als personal assistent meegaan ter ondersteunende begeleiding.

Budoschool Kai Sei is zeer verheugd met de ontwikkeling van het Para-Karate in Nederland, iets waar ze zich al lange tijd voor in zet. Met veel trots en plezier kijkt ze uit naar de EK! 

Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/Para-Karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Genieten van een biertje op het Nicolaasplein
Bierfestival voor goede doel op Nicolaasplein 19 apr, 10:05
De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07