Sabine, Marion en Ellen kijken uit naar hun deelname aan het sportieve evenement. Foto: Robbert Roos
Sabine, Marion en Ellen kijken uit naar hun deelname aan het sportieve evenement. Foto: Robbert Roos Robbert Roos

Drietal gaat in juni wandelend de Alpe d’Huzes op

Actueel 1.691 keer gelezen

Zoetermeer – Sabine, Marion en Ellen zijn drie krachtige powervrouwen die volop in het leven staan. Ze genieten enorm door samen op pad te gaan met hun fotocamera, of met elkaar een lekker stuk te wandelen. Over kanker hebben ze stuk voor stuk hun eigen verhaal. Daarom doen zij op 1 juni mee met Alpe d’Huzes om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Door Robbert Roos

Voor Marion en Sabine is het niet de eerste keer dat zij meedoen met het unieke sportevenement. “Ik heb in 2013 ook de berg beklommen, achterop een tandem met stichting 2climb2raise, terwijl ik nog aan het bijkomen was van mijn behandelingen voor borstkanker een jaar eerder”, vertelt Marion openhartig. “Ik kreeg toen veel steun van mijn vriendin Sabine en haar man Ferry.” Dit jaar gaan Marion en haar vriendinnen wandelend de berg op. Sabine heeft zelf ook borstkanker gehad en verloor haar man Ferry enkele maanden geleden aan maag/slokdarmkanker. “Ferry is er niet meer, Marion en ik nog wel”, vertelt ze. “We doen dit voor iedereen die ziek is en nog ziek gaat worden.” Ellen is het derde teamlid. Zij verloor haar zusje op 19-jarige leeftijd aan de slopende ziekte. “We gaan de komende tijd, tot aan juni, met z’n drieën eens per drie weken trainen. Nederland is natuurlijk erg vlak en de Alpe d’Huzes heeft een stijgingspercentage van zo’n 11% meteen aan het begin, en een gemiddelde stijging van 8% over een lengte van meer dan 13 km. Daar mogen we dus best nog wel even op oefenen.” Dat doet het drietal onder andere in het Buytenpark op de ‘Zoetermeerse Alp’, en in Amerongen, Heeze en Limburg, daar waar het maar heuvelachtig is.” Het doel is om € 2.500,- per persoon op te halen. Daarvoor hebben ze alle drie een eigen actiepagina op de site van Alpe d’Huzes. “Ellen gaat echt als een speer”, vertellen Sabine en Marion enthousiast. “Ze heeft een grote, sociale kring met vrienden om haar heen, en beschikt over een groot netwerk. Sabine merkt dat juist mensen die wat verder van haar afstaan doneren. “Dat vind ik heel bijzonder.” Eenmaal straks op de berg is de sfeer overweldigend weten Sabine en Marion. “Het is erg gaaf dat we dit met z’n drieën mogen doen, maar ook emotioneel omdat je weet waarvoor je het doet. Gelukkig is de begeleiding erg goed dus we hebben er erg veel zin in. In totaal zitten we er een week dus we gaan er dit keer echt van genieten en overal foto’s van maken.” Wilt u de dames steunen? Kijk dan op de actiepagina opgevenisgeenoptie.nl en ga naar Marion Moerland, Sabine Vancraeynest of Ellen Borger.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer gisteren 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07