Chefkok Dennis met de bavette 0.0 en kok Gino met het veganistische buikspek
Chefkok Dennis met de bavette 0.0 en kok Gino met het veganistische buikspek

Hoeve Kromwijk heeft primeur met veganistisch menu

Actueel 1.154 keer gelezen

Zoetermeer – De vraag naar veganistische gerechten neemt toe. Dat merkten ze ook bij restaurant Hoeve Kromwijk. Echter, de kant en klare ‘veggie burgers’ waren voor de koks van Hoeve Kromwijk natuurlijk geen optie. Tot ze kennismaakten met de 0.0 vleesvervanger van het Israëlische bedrijf Redefine Meat. “Daar kunnen onze koks pas écht wat mee”, zegt eigenaar Marco Blokland.

Door Hélène Ouwerkerk

Marco Blokland is er trots op. Na de keten Loetje is Hoeve Kromwijk het tweede restaurant in Nederland dat met de 0.0 biefstuk gaat werken. “En we zijn het eerste fine dining restaurant die dit product op de kaart zetten”, vertelt Blokland enthousiast. “Toen we het product zagen waren we enthousiast. Het heeft de structuur van vlees maar is wel helemaal plantaardig. Het is ook een product waarmee onze koks echt kunnen koken. Dit in tegenstelling tot de vegetarische burgers die je eigenlijk alleen maar kan opwarmen.”

Juist dat ze met het product echt kunnen koken is voor het restaurant een meerwaarde. “Onze koks zijn ermee aan de slag gegaan en de structuur is goed. Het bakt als vlees en geeft hetzelfde mondgevoel. Ons gerecht van buikspek met gamba hebben de koks nagemaakt in een volledig veganistische versie. Dit is een product waar we echt in geloven”, vertelt Blokland. “Onze koks willen koken en van een product iets anders maken. Hiermee kan dat.” Daarom staat er niet alleen het 0.0 vlees van Redefine Meat vanaf nu op de kaart maar serveert Hoeve Kromwijk ook een veganistisch chefs menu. “Toen we Redefine Meat op de Horecava tegenkwamen, zijn we met het bedrijf gaan praten want hiermee willen we graag werken. Zij hadden het alleen bij de keten Loetje uitgezet en zochten nog een fine dining restaurant. We zijn er trots op dat wij dat tweede restaurant zijn geworden.”

Een veganistisch menu op de kaart zetten is trouwens wel een hele puzzel. “Je wil per slot van rekening iets bijzonders presenteren en uiteindelijk mooie gerechten op tafel zetten”, aldus Blokland. De koks zijn er mee aan de slag gegaan en hebben bijzondere veganistische gerechten bedacht die helemaal bij Hoeve Kromwijk passen.

In het restaurant merkt hij een duidelijke verandering bij de gasten. “Zaken als meer groente, gezond en veganistisch nemen duidelijk een vlucht. Het zijn veranderingen waar je op in moet spelen.”

Restaurant Hoeve Kromwijk is gevestigd aan de Voorweg 133. www.hoevekromwijk.nl

Chef kok Dennis en kok Gino

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28