Chefkok Dennis met de bavette 0.0 en kok Gino met het veganistische buikspek
Chefkok Dennis met de bavette 0.0 en kok Gino met het veganistische buikspek

Hoeve Kromwijk heeft primeur met veganistisch menu

Actueel 1.725 keer gelezen

Zoetermeer – De vraag naar veganistische gerechten neemt toe. Dat merkten ze ook bij restaurant Hoeve Kromwijk. Echter, de kant en klare ‘veggie burgers’ waren voor de koks van Hoeve Kromwijk natuurlijk geen optie. Tot ze kennismaakten met de 0.0 vleesvervanger van het Israëlische bedrijf Redefine Meat. “Daar kunnen onze koks pas écht wat mee”, zegt eigenaar Marco Blokland.

Door Hélène Ouwerkerk

Marco Blokland is er trots op. Na de keten Loetje is Hoeve Kromwijk het tweede restaurant in Nederland dat met de 0.0 biefstuk gaat werken. “En we zijn het eerste fine dining restaurant die dit product op de kaart zetten”, vertelt Blokland enthousiast. “Toen we het product zagen waren we enthousiast. Het heeft de structuur van vlees maar is wel helemaal plantaardig. Het is ook een product waarmee onze koks echt kunnen koken. Dit in tegenstelling tot de vegetarische burgers die je eigenlijk alleen maar kan opwarmen.”

Juist dat ze met het product echt kunnen koken is voor het restaurant een meerwaarde. “Onze koks zijn ermee aan de slag gegaan en de structuur is goed. Het bakt als vlees en geeft hetzelfde mondgevoel. Ons gerecht van buikspek met gamba hebben de koks nagemaakt in een volledig veganistische versie. Dit is een product waar we echt in geloven”, vertelt Blokland. “Onze koks willen koken en van een product iets anders maken. Hiermee kan dat.” Daarom staat er niet alleen het 0.0 vlees van Redefine Meat vanaf nu op de kaart maar serveert Hoeve Kromwijk ook een veganistisch chefs menu. “Toen we Redefine Meat op de Horecava tegenkwamen, zijn we met het bedrijf gaan praten want hiermee willen we graag werken. Zij hadden het alleen bij de keten Loetje uitgezet en zochten nog een fine dining restaurant. We zijn er trots op dat wij dat tweede restaurant zijn geworden.”

Een veganistisch menu op de kaart zetten is trouwens wel een hele puzzel. “Je wil per slot van rekening iets bijzonders presenteren en uiteindelijk mooie gerechten op tafel zetten”, aldus Blokland. De koks zijn er mee aan de slag gegaan en hebben bijzondere veganistische gerechten bedacht die helemaal bij Hoeve Kromwijk passen.

In het restaurant merkt hij een duidelijke verandering bij de gasten. “Zaken als meer groente, gezond en veganistisch nemen duidelijk een vlucht. Het zijn veranderingen waar je op in moet spelen.”

Restaurant Hoeve Kromwijk is gevestigd aan de Voorweg 133. www.hoevekromwijk.nl

Chef kok Dennis en kok Gino
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21