MEE HN zet vrijwilligers in het zonnetje
MEE HN zet vrijwilligers in het zonnetje

Jubilarissen in het zonnetje op Complimentendag

Actueel 877 keer gelezen

Zoetermeer - MEE ZHN - Vrijwilliger Thuis heeft op 1 maart stilgestaan bij haar vrijwilligers die al lange tijd deel uitmaken van het team. Een negental Thuismaatjes is in het zonnetje gezet: zeven vrijwilligers vierden – na (ruim) vijf jaar - hun eerste jubileum. Twee vrijwilligers werden gefeliciteerd met hun tienjarige inzet. Zij werden uitgenodigd op het kantoor van MEE ZHN, waar een sfeervol samenzijn ontstond.

Dankzij de Thuismaatjes kunnen de hulpvragers, mensen met een chronische ziekte en/of beperking, geheugenproblemen of dementie (en hun eventuele mantelzorgers) even doen wat ze graag willen. Iets wat zonder de inzet van vrijwilligers vaak niet lukt. 

De jubilarissen werden toegesproken door directeur Erna Schmit. Zij benadrukte met warme woorden hoe belangrijk de inzet van Thuismaatjes is. Zonder vrijwilligers ziet de maatschappij er heel anders uit: in 2022 hebben de Thuismaatjes van Vrijwilliger Thuis 115 hulpvragers ondersteund! Dankbaarheid namens de hele organisatie werd uitgesproken. Vervolgens werd iedere jubilaris in het licht gezet vanwege zijn of haar inzet de afgelopen jaren. De meesten hebben met verschillende hulpvragers een band opgebouwd en helaas soms ook afscheid moeten nemen vanwege overlijden of verhuizing naar een verpleeghuis. Het bijzondere contact tussen de Thuismaatjes en hun hulpvragers, en ook met de vrijwilligerscoördinatoren, bleek uit de persoonlijke woorden van de coördinatoren die aan iedere jubilaris een bon en een bloemetje aanboden! Er ontstonden geanimeerde gesprekken onder het genot van een taartje en een drankje.
Wanneer je een chronische ziekte of een beperking hebt of mantelzorger bent kan je wereld klein worden, je mobiliteit of je energie beperkt. Je kunt je hierdoor eenzaam en alleen voelen, een luisterend oor of zingeving missen, jezelf niet meer van betekenis voelen. Zeker als je sociaal netwerk klein is (geworden).
Vrijwilliger Thuis wil graag dat iedereen van het leven kan genieten. Onze maatjes zetten zich daarom in om iemands voeten, handen, ogen en geheugen te zijn daar waar hij of zij het zelf niet meer kan, om te helpen wensen (zoveel mogelijk) te realiseren. Ze bieden daarbij menselijke warmte en een luisterend oor. En wat we belangrijk vinden is dat de hulpvrager zelf zoveel mogelijk in de regie blijft.

Wil je meer weten over Vrijwilliger Thuis of je aansluiten? Neem contact op via vrijwilligerthuis@meezhn.nl of telefoonnummer 06 41828689.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27