De voorstelling Weissen Rössl. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag
De voorstelling Weissen Rössl. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag

Cantiamo speelt operette “Das Land des Lächelns”

Actueel 747 keer gelezen

Zoetermeer – Vorig jaar heeft Cantiamo met veel succes de revue-operette ‘Im Weissen Rössl’ uitgevoerd. Dit jaar is er gekozen voor de romantische operette ‘Das Land des Lächelns’ van Franz Lehár. De uitvoeringen vinden plaats op 11 en 12 maart in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer.

Het belooft weer een bijzondere en spraakmakende voorstelling te worden. Levensgrote decors die allemaal in eigen beheer zijn gemaakt, een groot live orkest van maar liefst twintig orkestleden en een cast bestaande uit solisten, koor en ballet.
Cantiamo weet inmiddels wel hoe ze een mooie operetteproductie op de planken moeten brengen. Voorzitter John van Santen is er trots op dat Cantiamo er weer in is geslaagd om een prachtige operettevoorstelling uit te voeren in het Stadstheater.

‘Das Land des Lächelns’ is het verhaal over de liefde tussen de Weense gravin Lisa en de westers georiënteerde Chinese diplomaat prins Sou-Chong. De cultuurverschillen zijn enorm groot, maar dat weerhoudt Lisa er niet van verliefd te worden op de Chinese prins. Zij trouwt met hem en vertrekt met haar echtgenoot, die benoemd is tot minister-president, naar China, ondanks de waarschuwingen van haar vader en vrienden.

In Peking komt Lisa langzamerhand tot het besef dat de cultuurverschillen tussen haar en Sou-Chong onoverbrugbaar zijn. Zij is als vrouw volkomen aan haar man overgeleverd. Vooral oom Tschang laat haar voelen dat zij als westerse vrouw nooit geaccepteerd zal worden in China. Wanneer Lisa te horen krijgt dat Sou-Chong, volgens een oude traditie, met 3 Chinese vrouwen moet trouwen, is voor haar de maat vol. Lisa besluit te vluchten naar Wenen. Zij wordt daarbij geholpen door haar jeugdvriend, graaf Gustl von Pottenstein uit Wenen.

Bent u nieuwsgierig hoe dit afloopt? Kom dan kijken en luisteren op 11 en 12 maart in het Stadstheater in Zoetermeer. De muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Janka. Jaap Dijkhuis en Ed Latulette tekenen voor de regie en choreografie. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Ellen van Os als gravin Lisa en Reinout Eeckhout als prins Sou-Chong.
De voorstellingen zijn te zien op zaterdagavond 11 maart, om 19.30 uur, en op zondagmiddag 12 maart, om 14.00 uur, in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. Kaarten kunt u bestellen via www.stadstheater.nl of door een mailtje te sturen naar pr@cantiamo.nl t.a.v. Monique van Santen. Bellen kan ook: 0618334141

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07