De voorstelling Weissen Rössl. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag
De voorstelling Weissen Rössl. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag

Cantiamo speelt operette “Das Land des Lächelns”

Actueel 1.106 keer gelezen

Zoetermeer – Vorig jaar heeft Cantiamo met veel succes de revue-operette ‘Im Weissen Rössl’ uitgevoerd. Dit jaar is er gekozen voor de romantische operette ‘Das Land des Lächelns’ van Franz Lehár. De uitvoeringen vinden plaats op 11 en 12 maart in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer.

Het belooft weer een bijzondere en spraakmakende voorstelling te worden. Levensgrote decors die allemaal in eigen beheer zijn gemaakt, een groot live orkest van maar liefst twintig orkestleden en een cast bestaande uit solisten, koor en ballet.
Cantiamo weet inmiddels wel hoe ze een mooie operetteproductie op de planken moeten brengen. Voorzitter John van Santen is er trots op dat Cantiamo er weer in is geslaagd om een prachtige operettevoorstelling uit te voeren in het Stadstheater.

‘Das Land des Lächelns’ is het verhaal over de liefde tussen de Weense gravin Lisa en de westers georiënteerde Chinese diplomaat prins Sou-Chong. De cultuurverschillen zijn enorm groot, maar dat weerhoudt Lisa er niet van verliefd te worden op de Chinese prins. Zij trouwt met hem en vertrekt met haar echtgenoot, die benoemd is tot minister-president, naar China, ondanks de waarschuwingen van haar vader en vrienden.

In Peking komt Lisa langzamerhand tot het besef dat de cultuurverschillen tussen haar en Sou-Chong onoverbrugbaar zijn. Zij is als vrouw volkomen aan haar man overgeleverd. Vooral oom Tschang laat haar voelen dat zij als westerse vrouw nooit geaccepteerd zal worden in China. Wanneer Lisa te horen krijgt dat Sou-Chong, volgens een oude traditie, met 3 Chinese vrouwen moet trouwen, is voor haar de maat vol. Lisa besluit te vluchten naar Wenen. Zij wordt daarbij geholpen door haar jeugdvriend, graaf Gustl von Pottenstein uit Wenen.

Bent u nieuwsgierig hoe dit afloopt? Kom dan kijken en luisteren op 11 en 12 maart in het Stadstheater in Zoetermeer. De muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Janka. Jaap Dijkhuis en Ed Latulette tekenen voor de regie en choreografie. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Ellen van Os als gravin Lisa en Reinout Eeckhout als prins Sou-Chong.
De voorstellingen zijn te zien op zaterdagavond 11 maart, om 19.30 uur, en op zondagmiddag 12 maart, om 14.00 uur, in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. Kaarten kunt u bestellen via www.stadstheater.nl of door een mailtje te sturen naar pr@cantiamo.nl t.a.v. Monique van Santen. Bellen kan ook: 0618334141

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09