Een nieuwe aflevering van Focus op Zoetermeer mvlnr Hans Ouwerkerk, Berend Aptroot, Bouke van Velzen en Rene van Geffen
Een nieuwe aflevering van Focus op Zoetermeer mvlnr Hans Ouwerkerk, Berend Aptroot, Bouke van Velzen en Rene van Geffen Fred Roland

Aptroot: ‘forse huurverhoging in 2024 niet zeker’

Actueel 704 keer gelezen

ZOETERMEER - VVD-raadslid Berend Aptroot legt zich niet slag of stoot neer bij het verhogen van de huren voor verenigingen en cultuurinstellingen in 2024. Daarmee reageert hij op verantwoordelijk wethouder Marijke van der Meer die het terugbrengen van de huurverhoging van 14,5 procent naar 6,5 tijdelijk noemt. “Het is in juni aan de gemeenteraad of wij met een verhoging voor volgend jaar instemmen.”

Aprtroot zegt dit in een nieuwe aflevering van Focus op Zoetermeer Politiek. Behalve het VVD-Raadslid die in het programma de rol van tafelgast heeft, schuiven wethouder Bouke van Velzen (ChristenUnie/SGP) en LHN-raadslid Ward Meijroos aan. 

Presentatoren René van Geffen en Hans Ouwerkerk trappen met Aptroot af over zijn inzet om de huurverhoging van het gemeentelijk vastgoed van 14,5 procent van tafel te krijgen. Deze is nu naar 6,5 procent omlaag gebracht. “De verlaging voor dit jaar was het enige dat zij kon doen, omdat ze nu eenmaal niet eigenhandig een begroting mag wijzigen. Tegelijkertijd”, zo voegt Aptroot er in één adem aan toe, “schrok ik wel van het bijzinnetje van de wethouder dat clubs en organisaties er aan konden wennen omdat het er volgend jaar sowieso erbij komt. Ik denk wel dat ze in juni tijdens de begrotingbehandeling hierover in raad en met verschillende fracties nog een stevige discussie zal moeten voeren.” 

Wethouder Bouke van Velzen (ChristenUnie/SGP) vertelt in het politieke programma over het armoedebeleid. “Daarbij kiezen we nadrukkelijk voor een drietal lijnen. We werken samen met vaste partners, er is financiële steun voor het noodfonds en er is het Geldpunt in Seghwaert. Dat dit laatste in een behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat er in Buytenwegh een tweede Geldpunt wordt geopend. Je ziet dat het heel drempelverlagend is en dat we daar echt gericht hulp kunnen bieden.”

Verslaggever Marcel de Vrije doet in de uitzending verslag van zijn ontmoeting met Geert Wilders. De PVV-voorman bezocht in het kader van de Provinciale verkiezingen op 15 maart onlangs Zoetermeer. Het verslag vormt een mooi bruggetje naar Ward Meijroos. Het raadslid staat immers op plek negen van de kandidatenlijst van BBB. Tevens is Meijroos campagneleider voor de partij. “Veel waar LHN voor staat vind ik terug bij BBB. Maar het kwam mij op mijn pad”, zo motiveert hij zijn stap.

Bekijk nu het programma via www.FocusopZoetermeer.nl of via het YouTubekanaal van de omroep.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38