AVR Illion hoopt dat het niet bij een eenmalige huurkorting blijft.
AVR Illion hoopt dat het niet bij een eenmalige huurkorting blijft. Robbert Roos

Gemeente komt huurders tegemoet

Actueel 1.158 keer gelezen

Zoetermeer - De huurverhoging voor sport- en cultuurorganisaties pakt een stuk lager uit dan was aangekondigd. Het college wil de huurders dit jaar tegemoetkomen door de huur niet met 14,5 procent maar met 6,5 procent te verhogen. Verantwoordelijk wethouder Van der Meer benadrukt dat het een tijdelijke tegemoetkoming is en dat de organisaties nu een jaar de tijd hebben om zich financieel op de verhoging voor te bereiden.

Door Robbert Roos

In december 2022 ontvingen huurders van Zoetermeers vastgoed een brief waarin een huurverhoging van 14,5% werd aangekondigd. Voor veel huurders zoals sportverenigingen en culturele instellingen is deze huurverhoging bijna niet op te brengen. Reden genoeg voor raadslid Berend Aptroot (VVD) om het college vragen te stellen over deze huurverhoging en een verzoek in te dienen om de verhoging te heroverwegen. Naar aanleiding hiervan heeft het college van burgemeester en wethouders de raad voorgesteld om de huurders van gemeentelijke grond en vastgoed een flinke korting te geven op de huurprijs. Die zou daarmee in 2023 dan niet hoger uitpakken dan 6,5%. Aptroot is erg blij dat het college het voorstel volgt. “Dit is goed nieuws voor onze sportclubs en verenigingen, maar ook voor Zoetermeer. De clubs spelen een belangrijke rol voor het welzijn van onze inwoners.” Vanuit verschillende verenigingen zoals FC Zoetermeer, DSO en MHCZ ontving Aptroot dan ook positieve reacties. Toch is niet iedereen even enthousiast. “FC Zoetermeer is blij met de korting maar maakte de kanttekening dat de het traject er naartoe ook anders had gekund.” AVR Illion voorzitter Cees de Booy vraagt zich vooral af wat er volgend jaar gaat gebeuren. “Voor nu zijn we blij met de korting. Toch hoop ik dat het niet bij een eenmalige korting blijft. Als we volgend jaar een dubbele verhoging terug krijgen dan is deze korting feitelijk een sigaar uit eigen doos.” Wethouder Van der Meer benadrukt dat het om een tijdelijke korting gaat. “De gemeente heeft zelf te maken met een kostenstijging van het vastgoed van gemiddeld 24%. Met deze tegemoetkoming hebben huurders een jaar langer de tijd om de stijgende lasten op te vangen door bijvoorbeeld de organisatie aan te passen, energie- en kostenbesparende maatregelen te nemen en/of prijzen te verhogen.” De raad neemt eind maart/begin april een besluit over het voorstel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21