Mark Merckens, de man achter Magisch Zoetermeer gaat nu ook Bevrijdingsfestival organiseren. Foto: archief/Thijme van de Burgh
Mark Merckens, de man achter Magisch Zoetermeer gaat nu ook Bevrijdingsfestival organiseren. Foto: archief/Thijme van de Burgh

Bevrijdingsfestival gaat door op de Markt

Actueel 1.258 keer gelezen

Zoetermeer - Bevrijdingsfestival gaat door dit jaar. DN Leisure, het bedrijf van Mark Merckens is door de gemeente gevraagd om de organisatie op zich te nemen. “Ik heb deze opdracht met beide handen aangepakt omdat het belangrijk is voor Zoetermeer dat het festival wordt voortgezet”, aldus Mark Merckens.

Door Hélène Ouwerkerk

Hoe het festival er precies uit gaat zien, kan Merckens nog niet zeggen maar de opzet van een middagfestival voor de jeugd en een avondfestival zijn wel de bedoeling. “Ik heb ook zeker de ambitie om het festival qua look and feel aan te laten sluiten bij de landelijke festivals. Daarbij moet je denken aan kleurstelling en het aansteken van het bevrijdingsvuur.”

Merckens is vastbesloten om er een mooie editie op de Markt van te gaan maken. “De afgelopen tijd hebben we ook gesprekken met Netwerk Zoetermeer gevoerd want zij waren al bezig en zijn heel behulpzaam bij de overdracht”, aldus Merckens. Merckens is blij met de kans. “Ik vind het een eer om het festival voor Zoetermeer op touw te zetten.”

Eind vorig jaar eindigde de samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer en Netwerk Zoetermeer toen de beide partijen geen overeenstemming konden bereiken over de subsidie. Netwerk Zoetermeer organiseerde onder andere de grote festivals Bevrijdingsfestival en Culinair Zoetermeer. Afgelopen week maakte Timeless Events al bekend dat zij Culinair Zoetermeer gaan organiseren. 

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38