Afbeelding

Schrijver Eva Burgers te gast op het Alfrink College

Actueel 513 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen vrijdag was jeugdboekenschrijver Eva Burgers te gast op het Alfrink College. Zij opende de verhalenwedstrijd waar alle eerste klassen aan meedoen. Eva Burgers, bekend om haar jeugdthrillers, vertelde gepassioneerd over haar boeken en hoe zij begint met het schrijven van een nieuw verhaal. 

Ieder jaar organiseert het Alfrink College een verhalenwedstrijd voor de eerste klas. In vijf lessen schrijven de leerlingen vanuit een thema een kort verhaal. Dit jaar is het thema van de wedstrijd ‘feest’. Bij de start van deze wedstrijd konden de leerlingen al hun vragen stellen aan Eva Burgers. Er kwamen veel leuke vragen voorbij, zoals: Hoe begint u een boek?, Heeft u nog tips voor jonge schrijvers?, Maakt u zelf weleens een schrijffoutje? Dat zorgde voor een levendige dialoog tussen de leerlingen en de schrijver.
Deze week beginnen de leerlingen met het schrijven van hun verhaal. Uit iedere klas wordt het beste verhaal gekozen door een onafhankelijke jury. Al deze winnende verhalen worden afgedrukt in een geïllustreerd boekje. Misschien zit daar een eerste publicatie van een toekomstige auteur bij! Tijdens de feestelijke prijsuitreiking wordt de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28