Afbeelding

Schrijver Eva Burgers te gast op het Alfrink College

Actueel 669 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen vrijdag was jeugdboekenschrijver Eva Burgers te gast op het Alfrink College. Zij opende de verhalenwedstrijd waar alle eerste klassen aan meedoen. Eva Burgers, bekend om haar jeugdthrillers, vertelde gepassioneerd over haar boeken en hoe zij begint met het schrijven van een nieuw verhaal. 

Ieder jaar organiseert het Alfrink College een verhalenwedstrijd voor de eerste klas. In vijf lessen schrijven de leerlingen vanuit een thema een kort verhaal. Dit jaar is het thema van de wedstrijd ‘feest’. Bij de start van deze wedstrijd konden de leerlingen al hun vragen stellen aan Eva Burgers. Er kwamen veel leuke vragen voorbij, zoals: Hoe begint u een boek?, Heeft u nog tips voor jonge schrijvers?, Maakt u zelf weleens een schrijffoutje? Dat zorgde voor een levendige dialoog tussen de leerlingen en de schrijver.
Deze week beginnen de leerlingen met het schrijven van hun verhaal. Uit iedere klas wordt het beste verhaal gekozen door een onafhankelijke jury. Al deze winnende verhalen worden afgedrukt in een geïllustreerd boekje. Misschien zit daar een eerste publicatie van een toekomstige auteur bij! Tijdens de feestelijke prijsuitreiking wordt de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Jeffrey Bloem en Jan Schneider
Gratis evenementen op de kalender 7 mei, 11:27
Nathalie Vinke Foto: Remco Koers.
Natalie Vinke in podcast over Zoetermeer 7 mei, 10:47 1
Fotografiecursus voor beginneners. Fotograaf: Jeroen Stahlecker
Fotografiecursus voor beginners 7 mei, 09:43 3
Bobby zoekt een fijn thuis.
Bobby is Dier van de week 6 mei, 11:24 2
Drie leeuwen hebben een nieuw onderkomen gekregen dankzij netwerk van Gerard de Nijs.
Leeuwin met welpen gered uit Oekraïne 6 mei, 10:12 1
Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)
Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark 5 mei, 09:40
De plantjes aan de balustrade en op de grond moeten weg laat woningcorporatie Vidomes de bewoners weten. Foto: Kees van Rongen
Bewoners teleurgesteld: 'Na vele jaren moeten alle plantjes op galerij ineens weg' 3 mei, 16:03 30
Konijnenbezitters kunnen (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren en desgewenst gratis laten controleren. Foto: Het Buitenbeest
Konijnenavond voor baasjes op Speelboerderij Het Buitenbeest 3 mei, 13:06