Carla Prins-Laban, directeur Golfbaan Bentwoud en René Pronk, voorzitter Stichting Taai. © Nina van der Sluis - ByNiens Productions
Carla Prins-Laban, directeur Golfbaan Bentwoud en René Pronk, voorzitter Stichting Taai. © Nina van der Sluis - ByNiens Productions

Golfbaan Bentwoud steunt Stichting Taai

Actueel 870 keer gelezen

Benthuizen - Golfbaan Bentwoud verbindt zich komend golfseizoen aan Stichting Taai als maatschappelijk partner. Door het jaar heen worden diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te genereren voor Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) en om zoveel mogelijk geld op te halen om deze vooralsnog ongeneeslijke ziekte voorgoed een halt toe te roepen.

Cystic Fibrosis (CF) - ook wel taaislijmziekte genoemd - is een ernstige erfelijke ziekte. Stichting Taai, opgericht in 2019, zet zich in om geld in te zamelen en zo bij te dragen aan onderzoek naar een betere behandeling en uiteindelijke genezing van Cystic Fibrosis.
René Pronk, voorzitter van Stichting Taai, doneerde al langer aan goede doelen, maar toen de dochter van goede vrienden werd gediagnostiseerd met taaislijmziekte voelde dat erg dubbel. Voor directeur Carla Prins-Laban van Golfbaan Bentwoud is de samenwerking met Stichting Taai een perfecte match. “René is lid van onze businessclub ZakelijkBentwoud en vroeg ons vorig jaar of het mogelijk was de Golf4Taai golfdag op Golfbaan Bentwoud te organiseren. Het werd een prachtige dag en wat vooral opviel was de betrokkenheid en het enthousiasme van het team van Stichting Taai. Ik ben ervan overtuigd dat we door het bundelen van onze krachten nóg meer geld kunnen inzamelen om taaislijmziekte de wereld uit te helpen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Genieten van een biertje op het Nicolaasplein
Bierfestival voor goede doel op Nicolaasplein 19 apr, 10:05
De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07