Vlag wordt gehesen bij de viering van het hoogste punt van de Tuyn van Palensteyn. Fotograaf: MG Fotografie
Vlag wordt gehesen bij de viering van het hoogste punt van de Tuyn van Palensteyn. Fotograaf: MG Fotografie Michel Groen

Hoogste punt voor Tuyn van Palensteyn

Actueel 463 keer gelezen

ZOETERMEER - Met het in top hijsen van drie vlaggen is donderdag 19 januari gevierd dat het hoogste punt is bereikt van 63 sociale nieuwbouwwoningen in de Tuyn van Palensteyn. Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning, Ronald Weerwag, wethouder wonen en Gerrit Jan Otterman, ontwikkelmanager van VORM, voerden samen de feestelijke handeling uit.

Op het terrein naast winkelcentrum Stadskwartier bouwt VORM in opdracht van De Goede Woning 17 eengezinswoningen, 17 seniorenappartementen en 29 middenhuurappartementen.
Van zondagavond 22 januari tot zondagavond 29 januari komen de huurwoningen op Woonnet Haaglanden te staan. Niet allemaal, want er zijn al 23 woningen via de seniorenmakelaar met voorrang toegewezen aan huurders die vanuit een grote schaarse sociale huurwoning naar de Tuyn van Palensteyn verhuizen. Door deze verhuizingen komen niet alleen grote sociale huurwoningen vrij voor gezinnen. Deze gezinnen laten op hun beurt een appartement achter voor mensen die in een starterswoning wonen. En zij maken weer plaats voor nieuwe starters.
De Tuyn van Palensteyn is onderdeel van de herstructurering en verduurzaming van de wijk Palenstein. De nieuwe woningen staan op de locatie waar voorheen de Diederik van Teilingenflat stond.
Kijk voor meer informatie op https://www.dgw.nl/palenstein

Uit de krant