Meesje in de boomgaard
Meesje in de boomgaard

Kom vogels tellen in het vogelparadijs

Actueel 438 keer gelezen

Zoetermeer - In perenboomgaard de Hof van Seghwaert zijn ze gek op vogels. Bij de jaarlijkse nationale vogeltelling op zaterdag 28 januari wordt er onderrzocht welke vogels er in en om de boomgaard leven. Iedereen is welkom om mee te tellen. 

Maar dat is nog niet alles. We gaan ook vogelvoerkopjes maken die je thuis in de tuin of op je balkon kan hangen. Zo help je de vogels om ook in de winter genoeg voer te vinden. Zin om mee te doen? Kom op zaterdag 28 januari naar de Hof van Seghwaert. Tijd: 13:00 tot 15:00 uur. De kosten zijn € 2,00 voor volwassenen, € 1,00 voor kinderen en mensen met een Zoetermeerpas mogen gratis meedoen. Neem je eigen kopje mee! Aanmelden is niet nodig.
Het is een mooie gelegenheid kennis te maken met de perenboomgaard, een voor velen onbekend stukje natuur in Zoetermeer. Naast de perenboomgaard is er een wijngaard, een moestuin, een stiltetuin, een kruidentuin en een klein winkeltje waar producten uit de eigen boomgaard worden verkocht. Voor de kinderen is er een speeltuin met uitkijktoren, belevenisbakken, een blotevoetenpad, een zwerfboekenstation en er zijn kippen en konijnen. Wilt u even bijkomen dan kunt u een kopje koffie of thee op het terras drinken.

Adres: de Hof van Seghwaert ligt naast de parkeerplaats achter Gaardedreef 169. Slechts 2 minuten lopen van Randstadrail halte Seghwaert.

Uit de krant