In gesprek tijdens Living Library
In gesprek tijdens Living Library

Living Library in het Forum

Actueel 560 keer gelezen

Zoetermeer - De Bibliotheek houdt zaterdag 14 januari een Living Library in het Forum. Want hoe is het om te leven met borderline? En hoe ziet het leven van een dragqueen eruit? De Living Library is een initiatief waarin je geen boeken, maar mensen leest. 

Never judge a book by its cover: klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library je de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan. En voor deze waardevolle gesprekken zet het Forum maar wat graag haar deuren open.

Kennis maken

In het Forum kun je kennis maken met een euthanasie-arts, de vader van een transgender, een ex-verslaafde, iemand met borderline, een slachtoffer van huiselijk geweld en nog meer interessante levende boeken. Ze vertellen je graag hun levensverhaal in een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Zo vertelt de gepensioneerde huisarts die nu als euthanasie-arts voor het expertisecentrum Euthanasie werkt: “Na het stoppen met mijn huisartsenpraktijk was er de behoefte om zinvol werk te doen. Ik begeleid nu patiënten met een euthanasiewens. Een traject bij het Expertisecentrum verloopt heel zorgvuldig en is gebonden aan strenge regelgeving. Ik ben van mening dat mensen die aan de zorgvuldigheidseisen voldoen ook gehoord moeten worden.”

In gesprek

Ben je benieuwd geworden en wil je graag met deze mensen in gesprek gaan? Kom dan op zaterdagmiddag tussen 14:00 en 16:30 uur langs in het Forum! Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen en kijken wat er in het Forum allemaal op je pad komt. Ga met elkaar in gesprek en kom meer te weten over andere mensen en levens. 

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een transgender persoon, een ex-crimineel, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21