Afbeelding

Zoetermeer Live! muziekfestijn met een doel

Actueel 722 keer gelezen

Zoetermeer - RuR Events houdt in 2023 een nieuw avondvullend muziekevenement, ‘Zoetermeer Live!’ in het Silverdome.Tijdens deze avond staan er twee dingen centraal: Live muziek gespeeld door een liveband, die bekende artiesten ontvangt en begeleidt en een donatie aan het Prinses Beatrix Spierfonds.

Het live muziekfestijn gaat plaatsvinden op 22 april. RuR events wil met Zoetermeer Live! een feest creëren waarbij liefhebbers kunnen genieten van de veelzijdigheid van de Liveband die de hele avond op het podium staat en de optredende artiesten ontvangt. De line-up is inmiddels bekend, de artiesten zijn: Charly Luske, OG3NE, Jeroen van der Boom, Berget Lewis, Xander de Buisonjé en het muzikale duo Benr. RuR events hoopt met Zoetermeer Live! een jaarlijks terugkerend muziek event neer te zetten in het SilverDome waar ze duizenden bezoekers welkom wil heten. RuR events wil daarnaast een donatie doen aan het Prinses Beatrix Spierfonds.
Ruud Rienties van RuR Events: ”Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik vanaf mijn vijftigste verjaardag deze jaarlijks groots wil vieren. Daarbij wil ik jaarlijks een donatie doen aan het Prinses Beatrix Spierfonds om meer onderzoek naar mijn variant van spierziekte mogelijk te maken. Vanuit die gedachte is Zoetermeer Live ontstaan.” Voor deze eerste editie van Zoetermeer Live is het streven om 10.000,- te doneren aan het spierfonds.

Myotone Dystrofie
De 49-jarige Ruud is geen onbekende in de evenementenwereld. Hij organiseerde jaren geleden al het succesvolle Hitz voor Kids.
In 2004 kreeg hij de definitieve diagnose myotone dystrofie. Myotone dystrofieis een spierziekte waar geen medicatie of behandeling voor is. In Nederland zijn er ongeveer tweeduizend mensen met deze ziekte. Een typerend kenmerk van deze erfelijke spierziekte is de vertraging in het aanspannen en ontspannen van de spieren. Bij iemand met myotone dystrofie wordt door een fout in het erfelijk materiaal een schadelijk molecuul geproduceerd. Dit molecuul beschadigt de spiercellen waardoor ze afsterven. Kinderen hebben 50% kans om de ziekte te krijgen als een van de ouders is aangedaan. Opvallend bij myotone dystrofie is dat de ziekte elke generatie eerder begint en ernstiger verloopt. Ruud was genoodzaakt zijn bedrijf te stoppen en kwam thuis te zitten.

Ervaring delen
“Ik kan niet stilzitten en in mijn hoofd bleven ideeën komen voor nieuwe evenementen. Ik heb een stichting opgezet, waar ik jongeren de kans wil geven hun talent te ontwikkelen, mijn opgebouwde ervaringen wil delen en aan ze door wil geven. Nieuwe evenementen wil neerzetten en geld wil doneren aan het Spierfonds om meer onderzoek mogelijk te maken”, vertelt Ruud. Sinds 4 jaar organiseert hij de Drive-in bioscoop en vorig jaar een geslaagde 1ste editie van het Sweetlake Festival voor jongeren op de markt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21