Feest bij Zoebas

Meiden Zoebas zijn winterkampioen

Actueel 1.461 keer gelezen

De meiden van U14-1 van Basketbalvereniging Zoebas zijn winterkampioen geworden net zoals 3 jongens teams van Zoebas u14-1, U16-2 en U16-1. Hieronder heb ik een stukje geschreven en een foto meegestuurd. Ik hoop dat jullie het stukje kunnen plaatsen want we zijn hier natuurlijk super trots op

Na een spannende wedstrijd is het meisjesteam V14-1 van Basketbalvereniging Zoebas zaterdag 17 december in eigen sporthal aan de Lijnbaan winterkampioen geworden. Het Cady’73 uit Capelle aan de IJssel moest na een spannende wedstrijd het onderspit delven tegen het basketbalteam van coach Ingeborg Boxhoorn.

De Zoetermeerse basketbalsters begonnen gespannen aan hun wedstrijd. De verdediging liep goed maar in de aanval waren ze nog wat slordig, waardoor er veel punten bleven liggen. Het was een leuke en spannende wedstrijd waarbij de teams erg aan elkaar gewaagd waren. De stand met rust was 30-23 in het voordeel van Zoebas. Waarna Zoebas uitliep in het derde kwart naar 45-33.  In het vierde kwart kwam Cady ’73  met een sterke run van 10 punten helemaal terug in de wedstrijd  46-43. Uiteindelijk bleken de meiden van Zoebas de langste adem te hebben en wonnen ze de wedstrijd met 51-45.  Hierdoor eindigde ze op de eerste plek in de poule. Ook de jongensteams van Zoebas van U14-1, U16-2 en U16-1 mogen zich terecht winterkampioen noemen. De Zoetermeerse basketbalvereniging heeft in de eerste seizoenshelft goede zaken gedaan.

Bij basketbal spelen de jeugdteams een competitie van september t/m december en vervolgens worden de teams in januari opnieuw ingedeeld voor de tweede helft van het seizoen. Dan wordt gespeeld om het echt kampioenschap. Hopelijk kunnen de teams  van Basketbalvereniging Zoebas deze winnende lijn voortzetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50
De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00