Foto-onderschrift: Sil van der Zwan in zijn eigen muziekstudio in Meerzicht is zanger en acteur. Foto Kees van Rongen
Foto-onderschrift: Sil van der Zwan in zijn eigen muziekstudio in Meerzicht is zanger en acteur. Foto Kees van Rongen

Zoetermeerse scholier nu ook filmacteur

Actueel 2.149 keer gelezen

Zoetermeer - In de vrolijke bioscoopfilm Het Feest van Tante Rita, die vanaf woensdag 21 december in de bioscopen is te zien, vertolkt de 14-jarige Sil van der Zwan uit Zoetermeer een van de hoofdrollen: Theo.

Door Kees van Rongen

Zijn voorspelling in zijn peutertaaltje als 3-jarige: “Ik word later (kr)acteur lijkt bewaarheid te worden.
Sil, thuis in Meerzicht in zijn eigen muziekstudio: “Ik heb het best druk en ook met huiswerk bij het Erasmuscollege (gymnasium 3). Daarnaast ben ik bezig met mijn eigen liedjes, waarbij ik mezelf begeleid op piano en met gitaarles. Toen drie jaar geleden kinderen werden gevraagd om auditie te doen voor de musical Annie heb ik me aangemeld. Dat werd mijn debuut in een musical als Micky.”
Moeder Marieke: “Als peuter trad hij altijd al op de voorgrond met verkleedpartijen en liedjes zingen. De hele familie zei, dat hij naar het theater moest. Maar Sil wilde daar nooit iets van weten. Totdat ik die oproep om auditie te doen zag. Sil geef je op en dat deed hij.”
Van het een kwam het ander. De organisatie achter de musical zocht ook kinderen als stemacteur. Inmiddels staat hij wekelijks in de studio voor onder andere Disney en Universal Pictures. Je kunt hem dagelijks horen in kinderseries. Hij speelt Freddy in T.O.T.S., Bingo en Rolly in Puppy vriendjes, Pedro Pony in Peppa Pig en Jonathan in de Avonturen van Paddington. Hij vertolkt als stemacteur de hoofdrol in de film Oeps, kids overboord in de rol van Finny. In Clifford de grote rode hond was hij te horen in de rol van Owen. Op Disney+ vertolkte hij de rol van Bram Botermans in de film: Leven van een looser en inmiddels ook deel 2 Vette pech. Daarnaast speelt hij de hoofdrol in de succesvolle Disney life-action serie: Het geheimzinnige Bendict genootschap. Hierin speelt Sil: Reynie. In het theater trad hij ook op in de Sound of Music als Friedrich. Tijdens de musical Singalong was hij Kruimeltje.
Het meest recente werk is nu te zien op Netflix en in de bioscoop. Onlangs is op Netflix de film Pinokkio uitgekomen, waarin Sil de hoofdrol van Pinokkio vertolkt en zingend te horen is. Op televisie is hij vanaf begin 2023 te zien in de crime-serie Anoniem in de rol van Boet.
Maar nu in de bioscoopfilm het Feest van Tante Rita van regisseur Dennis Bots, waarin Sil als Theo samen met Lulu (Esther Mbire) op vakantie gaan naar de camping. Alle bekende hits van de Minidisco zoals Tsjoe Tsjoe Wa, Coco Loco en Dans met Tante Rita zorgen voor een heerlijke familiefilm, waarin Theo en Lulu vele obstakels moeten overwinnen naar het dansfeest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21