Afbeelding

Eersteklassers ONC Parkdreef presenteren zelfgemaakte bordspellen

Actueel 634 keer gelezen

 Zoetermeer – De afgelopen weken hebben de leerlingen van 1 mavo op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef gewerkt aan hun eerste Bèta Challenge-project: zelf een bordspel ontwikkelen. 

Op 14 december presenteerden zij hun spellen aan de opdrachtgever, spellenwinkel Spel en Meer. Familieleden, klasgenoten en medewerkers van de school konden op de presentatiemarkt meteen de spellen uitproberen. 

Drie winnaars
Edwin Niemans van spellenwinkel Spel en Meer beoordeelde de spellen op verschillende criteria. Uiteindelijk werden er drie winnaars gekozen. De derde plaats was voor het spel Bogy vanwege de mooie vormgeving. De tweede plaats ging naar Monkeys and Bananas, een heel grappig en creatief spel. De eerste plaats was voor SAT, een spel voor twee personen waarover heel goed was nagedacht en met een prachtig spelregelboekje. De leerlingen van de winnende spellen hebben allemaal een cadeaubon gekregen. Echte opdrachtgevers Bij Bèta Challenge krijgen de mavoleerlingen het vak Technologie en Toepassing (T&T). Met behulp van moderne bèta-technische technologieën lossen zij levensechte problemen op van bedrijven en instellingen.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28