De tassen worden ingepakt
De tassen worden ingepakt

Kersttassenactie Zoetermeer

Actueel 662 keer gelezen

Zoetermeer - Door de regionale kerkleider van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen werd er een oproep gedaan voor een kerstpakkettenactie voor de minder bedeelden. In het kerkgebouw van Zoetermeer werd dit project gedragen. Hier zouden de supermarktproducten geleverd en ingepakt worden in mooie boodschappentassen alsmede de persoonlijke bijdragen van de leden in de vorm van een kerststol, kerstchocolade en een mooie kerstkaars. 

Door Mike Vis, plaatselijk kerkleider

Door eerdere samenwerkingen was er een goed netwerk waarmee snel geschakeld kon worden. Stichting Present ging op zoek naar ‘afzetadressen’ en extra vrijwilligers. De Voedselbank en stichting Oosterfaantje wilden graag ontvangers zijn van de kerstpakketten. De Protestantse Kerk in Zoetermeer wilde via hun diaconie ook meedoen met het project en stelde gelden beschikbaar om de tas met artikelen in Zoetermeer aan te vullen met extra boter, eieren en een kerststol.
Er waren wel de nodige uitdagingen. Zo was bijvoorbeeld de supermarkt gehackt waarmee afspraken waren gemaakt. Hierdoor konden de leveringen niet door gaan en moest ‘last minute’ een lokale leverancier worden gevonden. Even leek het erop dat ze de mensen met een ‘tegoedbon voor kerstmis’ zouden moeten ‘verblijden’. Dankzij de contacten van de Voedselbank bleek de Plus in Benthuizen in staat om voor Zoetermeer te leveren.
Later dan gepland, werd uiteindelijk alles in versneld tempo op 14 december klaargezet en kon het inpakken beginnen op dezelfde dag. Er waren zo’n 30 vrijwilligers aanwezig om deze klus te klaren. Stichting Middin was gevraagd om mee te helpen bij het samenstellen van de tassen (uitgenodigd door stichting Present). Stichting Middin helpt mensen met een verstandelijke beperking deelnemen aan het arbeidsproces. Negen helpers en hun begeleiding liepen mee in de rondjes om de tassen samen te stellen. Later kreeg de stichting te horen dat de helpers er geweldig van genoten hadden. Vooral ook omdat ze met ‘gewone’ mensen samen mochten werken en ze ‘net zo goed’ waren en warm en hartelijk waren opgenomen in de groep. Ze hadden door deze ervaring een enorme boost in hun zelfvertrouwen gekregen, zo werd mij verzekerd.
Niemand had durven dromen dat ze al in de middag klaar zouden zijn met de 300 tassen. De tweede helft van de middag en de volgende ochtend (donderdag) werden alle tassen door verschillende vrijwilligers van de uitgiftepunten opgehaald. Bij de uitgiftepunten werden de tassen met boter, eieren en kerststol aangevuld en op die donderdag nog bij de voedselbanken uitgedeeld. Iedereen was vol lof over de samenstelling van de tassen, en over de donaties van de kerkleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50
De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52