Afbeelding

‘Helders gaat verder als Drankenspeciaalzaak Peet’

Actueel 4.370 keer gelezen

Zoetermeer – Al bijna zes jaar zijn Anneke en Arnold Helders dé gezichten achter Drankenspeciaalzaak Helders. In die jaren bouwden zij hun bedrijf uit tot, volgens kenners, één van de mooiste drankenspeciaalzaken van ons land. Maar aan alles komt een eind. Per 1 januari 2023 dragen Anneke en Arnold de winkel over aan Mike Verbeek. Die zal het bedrijf voortzetten onder de naam Drankenspeciaalzaak Peet.

Anneke en Arnold kennen Mike en zijn vader Peter Verbeek al jaren. “Peter was feitelijk de mentor die mij de fijne kneepjes van het vak heeft bijgebracht”, vertelt Arnold. Toen Arnold zijn drankenspeciaalzaak in de Dorpsstraat opende waren Mike en Peter fan vanaf dag één. “De inrichting, het assortiment en de locatie; volgens mijn vader is dit echt een van de mooiste drankenspeciaalzaken in het land”, vertelt Mike. “We hebben dan ook altijd tegen Arnold en Anneke gezegd; als jullie ooit van de winkel af willen dan horen wij dat graag als eerste.”

En zo geschiedde. “We hebben al die jaren altijd keihard gewerkt”, vertellen Anneke en Arnold. “Dat weet je als je een winkel hebt, maar toch. Corona heeft er bij ons lichamelijk flink ingehakt”, vervolgen beiden. “Daarom hebben we besloten om de winkel over te dragen.” Omdat er altijd vriendschappelijk en collegiaal contact was tussen de familie Helders en de familie Verbeek was een afspraak snel gemaakt. “We hebben elkaar al vaker geholpen als er personeelstekort was. We konden elkaar goed vinden tijdens de gesprekken.” Arnold schiet in de lach als hij vertelt over hoe het gegaan is. “Toen ik Peter vroeg om de zaak per 1 januari over te nemen was hij voor het eerst van zijn leven even stil. Toen hij van de schok bekomen was was de overname feitelijk zo rond”

Voor Mike en zijn vader Peter is de branche niet nieuw. “Mijn vader is zo’n 24 jaar geleden begonnen als franchisenemer bij Gall & Gall. We hebben nu een winkel in Leidschendam en een in Delfgauw”, vertelt Mike. “De winkel in de Dorpsstraat wordt ons derde filiaal.” Mike is inmiddels zelf ook alweer zo’n 15 jaar actief in de branche en sinds een paar jaar verantwoordelijk voor het filiaal in Delfgauw. “Dit wordt voor mij ook een hele nieuwe en leuke uitdaging.”

‘Eindelijk kunnen we een keer op zaterdag naar de markt’

Op dinsdag loopt Mike sinds kort met Anneke en Arnold mee in de winkel in de Dorpsstraat. “Zo krijg ik feeling met de winkel en de producten. Je merkt dat elke winkel weer zijn eigen assortiment en klantenkring heeft” Want al beschikken Arnold en Anneke over een pracht van een assortiment; natuurlijk willen Mike en Peter hier straks hun eigen draai aan geven. “Je merkt dat alle klanten trots zijn op wat Arnold en Anneke hier neergezet hebben, maar we hebben natuurlijk ook onze eigen ideeën.” Zo wil Mike een wijnclub introduceren met leuke proeverijen, en wil hij zorgen voor nog meer sfeer en beleving in de winkel zelf. “We willen een speciale plek creëren die helemaal draait om het proeven. Daarnaast kunnen mensen ook gebruik maken van onze persoonlijke thuisbezorgd service. Ons motto is; vandaag besteld, morgen in uw glas. Gelukkig blijven Arnold en Anneke de eerste tijd achter de schermen actief en kan ik altijd bij ze terecht voor tips of advies.”

Ook voor Anneke en Arnold breekt er een nieuwe tijd aan. “Eindelijk kunnen we op zaterdag naar de markt in Leiden”, vertellen beiden enthousiast. “Daar kijken we echt zo naar uit. Gewoon op het gemakje een beetje rondslenteren, een broodje eten en een drankje doen, en dan lekkere dingetjes kopen voor thuis.” Ook zal Arnold whiskyproeverijen blijven verzorgen voor een importeur en springt het echtpaar bij als andere ondernemers een keer een weekendje vrij willen of personeelstekort hebben. Daarnaast verzorgt Arnold speciale trainingen voor horecapersoneel. Ook zijn ze blij dat er meer tijd is voor privézaken. “We gaan ons echt niet vervelen hoor.”

Op zaterdag 21 januari zullen Arnold en Anneke officieel voor de laatste keer aanwezig zijn. “We trekken een flesje bubbels open om de periode af te sluiten, en Mike en Peter zullen op die dag hun winkel Drankenspeciaalzaak Peet officieel openen. Want een ding is volgens Arnold zeker; “De Dorpsstraat verdient een winkel zoals dit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 19 uur geleden
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18